Νέες υπηρεσίες από το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ


Την παροχή υπηρεσιών στην περιοχή της Μεσσαράς ξεκινά το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ανταποκρινόμενο στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας. Στόχος του θεραπευτικού προγράμματος είναι να διευκολύνει την πρόσβασή των κατοίκων της κεντρικής και νότιας Κρήτης σε υπηρεσίες πρόληψης, έγκαιρης παρέμβασης, συμβουλευτικής και θεραπείας για θέματα εξαρτήσεων. 

Με τη συνεργασία του Δήμου Φαιστού, της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης και του Κέντρου Υγείας Μοιρών, το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ξεκινά την πιλοτική λειτουργία του σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Πέμπτη 10:00-15:00 στο Κέντρο Υγείας Μοιρών. Στους στόχους της πρώτης φάσης λειτουργίας της μονάδας περιλαμβάνονται: 

• Η αξιολόγηση των αναγκών της ευρύτερης περιοχής και η διερεύνηση της αναγκαιότητας σχεδιασμού μόνιμης δομής στην περιοχή.
• Η άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα των ενδιαφερόμενων και των οικογενειών τους
• Οι συνέργειες και συνεργασίες με Δομές Υγείας και Πρόνοιας της περιοχής 

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας πραγματοποιήθηκε ήδη συνάντηση με στελέχη των προγραμμάτων «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Φαιστού ενώ προγραμματίζονται και άλλες δράσεις ενημέρωσης, για μαθητές, γονείς, επαγγελματίες κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού: Συμβουλευτικό Κέντρο Ηρακλείου ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, τηλ.  2810261026, 2810261126.

Το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ευχαριστεί ιδιαίτερα για τη συνεργασία τους τον Δήμαρχο Φαιστού κ. Αρμουτάκη και τους συνεργάτες του, τη Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης κ. Μαυρομάτη και τον Υποδιοικητή της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης κ. Δημητρακόπουλο και τη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μοιρών κ. Τσικαλά.