Νέες μονάδες: Στιγμιότυπα Οκτωβρίου


Κινητές Μονάδες και Πολυδύναμα Κέντρα, που δημιουργήθηκαν από το ΚΕΘΕΑ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, συνεχίζουν το έργο τους για την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών σε θέματα εξαρτήσεων. Οι νέες μονάδες διευρύνουν την πρόσβαση σε βοήθεια για διαφορετικές μορφές εξάρτησης, απαντώντας στις τοπικές ανάγκες.

Μεταξύ άλλων τον Οκτώβριο πραγματοποιήθηκαν:

  • Επίσημα εγκαίνια της Κινητής Μονάδας και του Προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης Ιωαννίνων καθώς και του Πολυδύναμου Κέντρου Άρτας με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, των αντίστοιχων δημοτικών και θρησκευτικών Αρχών και τη συμμετοχή κοινωνικών φορέων και πλήθους πολιτών.
  • Παραλαβή του οχήματός της από την Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας και σειρά συναντήσεων με Κέντρα Υγείας, Κέντρα Κοινότητας, κοινωνικές υπηρεσίες και τοπικές Αρχές στη Λάρισα, την Αγιά, τον Αμπελώνα, τα Φάρσαλα, τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, το Βελεστίνο, τον Δήμο Τεμπών, την Καρδίτσα και το Κιλελέρ.
  • Νέα στέγη για την Κινητή Μονάδα και το Πολυδύναμο Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας,  στην οδό Ουράνιας 8 στην πόλη της Κοζάνης, από όπου συνεχίζουν την πολύμορφη δράση τους.
  • Έναρξη σταθερής συνεργασίας με τον Δήμο Πηνειού για το Πολυδύναμο Κέντρο Δυτικής Ελλάδας: κάθε Πέμπτη από τις 11:00 έως τις 15:00 το προσωπικό του θα βρίσκεται για να προσφέρει υπηρεσίες στον χώρο του ΚΑΠΗ Γαστούνης.
  • Διαδοχικές επισκέψεις από την Κινητή Μονάδα Πελοποννήσου για ενημέρωση των κατοίκων, διανομή υλικού, και συνεργασία με κοινωνικές υπηρεσίες στα χωριά Μαλαντρένι και Καρυά Αργολίδας, την Τρίπολη, το Λυγουρίο, την Επίδαυρο, το Άργος, τους Αγίους Θεοδώρους και την Αρχαία Κόρινθο.
  • Συμμετοχή της Κινητής Μονάδας Βορείου Αιγαίου με ενημερωτικό περίπτερο στο 9ο AegeanDocs, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Αιγαίου στη Μυτιλήνη και εξορμήσεις  σε περιοχές του νησιού.
  • Δράσεις διασύνδεσης και δικτύωσης στον Νομό Φωκίδας από την Κινητή Μονάδα Στερεάς Ελλάδας, με αποδέκτες εισαγγελικές και δημοτικές Αρχές, επαγγελματίες στον τομέα υγείας και κοινωνικής μέριμνας, και δράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης στην πόλη της Λαμίας.