Μνημόνιο συνεργασίας ΠΑΔΑ – ΚΕΘΕΑ με επίκεντρο τον αθλητισμό και την απεξάρτηση


Μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη σταθερών κοινών δράσεων με επίκεντρο τον αθλητισμό και την απεξάρτηση υπέγραψαν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) και το ΚΕΘΕΑ.

Tο μνημόνιο προβλέπει την παραχώρηση για χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών του ΠΑΔΑ στο ΚΕΘΕΑ, σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες. Στόχος είναι η υποστήριξη και αναβάθμιση των αθλητικών δραστηριοτήτων των μελών του ΚΕΘΕΑ, δεδομένης της τεκμηριωμένης ωφέλειας που έχει η σωματική άσκηση στη διαδικασία απεξάρτησης. Η υπογραφή του μνημονίου δίνει συνέχεια στη συνεργασία των δύο φορέων στον τομέα αυτόν, η οποία εγκαινιάστηκε πριν από μερικούς μήνες με τη φιλοξενία από το ΠΑΔΑ επιστημονικής ημερίδας του ΚΕΘΕΑ με θέμα: «Αθλητισμός, Πρόληψη και Απεξάρτηση»

Η διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων των μελών του ΚΕΘΕΑ στις εγκαταστάσεις του ΠΑΔΑ θα πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη του αρμόδιου προσωπικού του Ιδρύματος. Την εποπτεία της συνεργασίας έχει συντονιστική ομάδα απαρτιζόμενη από στελέχη της Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου και του Τμήματος Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Μελών του  ΚΕΘΕΑ.

Κατά την υπογραφή του μνημονίου ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής δήλωσε ότι η ενεργή υποστήριξη προς το ΚΕΘΕΑ όπως και τις άλλες δομές απεξάρτησης, καθώς και η ευρύτερη συμπεριληπτική πολιτική αποτελούν ιδιαίτερη προτεραιότητα για όλη πανεπιστημιακή κοινότητα του ΠΑΔΑ. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την επικείμενη συνδιοργάνωση δράσης beach volley σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ δρ. Χρήστος Λιάπης χαιρέτησε την καινοτόμα πρωτοβουλία του ΠΑΔΑ και εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την αμέριστη συμπαράστασή του Ιδρύματος.