Μηνύματα σε Γραμμική Β’


Με σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας συνεχίζεται η συνεργασία ανάμεσα στο  ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ  και  την ΛΗ΄  Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΕΠΚΑ).

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής το Μουσείο φιλοξενεί από το Σεπτέμβριο και μέχρι τις 31-1-2014 την έκθεση  «Ανακυκλώνοντας την Ιστορία», την οποία εμπνεύστηκαν τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ από τα αρχαιολογικά εκθέματα, δημιουργώντας με ανακυκλώσιμα υλικά.

Μέσα από τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα οι μαθητές θα γνωρίσουν το Μουσείο, τα εκθέματα και την ιστορία τους, θα περιηγηθούν την έκθεση των μελών του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ και θα διοχετεύσουν τα ερεθίσματα, τις γνώσεις και την έμπνευση που θα αποκομίσουν σε δημιουργικές κατασκευές από υλικά που προορίζονται για ανακύκλωση. Οι τίτλοι των προσφερόμενων προγραμμάτων:

«Πετώντας με την Ιστορία»

«Άφησε το δικό σου μήνυμα σε Γραμμική Β΄»

«Το κολάζ της Ιστορίας»

«Φτιάξε το δικό σου έκθεμα»

Οι εκπαιδευτικές δράσεις θα πραγματοποιούνται μετά από συνεννόηση με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου  και του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ. Για περισσότερες πληροφορίες στο 27210 89482.