Μήνυμα συμπαράστασης ΕΣΥΝ Θρακομακεδόνων


Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ)/ Παράρτημα ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

Σε μια κρίσιμη εποχή,που οι νέοι της χώρας βιώνουν την αβεβαιόητα για το μέλλον τους και δέχονται τον αποκλεισμό από την εργασία,την Παιδεία,τον Αθλητισμό ,την Υγεία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αφού πέρασε ένα επικίνδυνο νομοσχέδιο,με τη συναίνεση ΝΔ,ΛΑΟΣ,ΣΥΝ -ΣΥΡΙΖΑ,που διευκολύνει την πρόσβαση στα ναρκωτικά αποποινικοποιώντας τη χρήση,απελευθερώνοντας την προμήθεια,κατοχή,καλλιέργεια για προσωπική χρήση,ιδιωτικοποιώντας δομές πρόληψης ,θεραπείας, τινάζει στον αέρα τα κέντρα Πρόληψης και τις θεραπευτικές κοινότητες.
Οδηγεί σε λουκέτο 71 Κέντρα Πρόληψης με 403 εργαζόμενους.
Στραγγαλίζει το ΚΕΘΕΑ με μείωση 51% της ήδη υποχρηματοδοτούμενης χρηματοδότησης.
Βγάζει σε “εφεδρεία” το 10% του επιστημονικά εξειδικευμένου προσωπικού αυτών των δομών.
Συγχωνεύει ΚΕΘΕΑ-ΟΚΑΝΑ,δυο προγράμματα με εκ διαμέτρου διαφορετική φιλοσοφία,αφού το ΚΕΘΕΑ απευθύνεται σε προγράμματα χωρίς υποκατάστατα.
Πρόκειται για ένα δολοφονικό μείγμα πολιτικής που ισοπεδώνει την πρόληψη και οδηγεί στη συντήριση και όχι στη ολική απεξάρτηση. Στοχεύει στην εξοικείωση της κοινωνίας να ανέχεται και να ζεί με το πρόβλημα.
Σε αυτές τις συνθήκες αναδεικνύεται η ζωτική και επιτακτική αναγκαιότητα για αποκλειστικά δημόσιες ,δωρεαν,σύγχρονες υπηρεσίες πρόληψης-απεξάρτησης-κοινωνικής επανένταξης με ανάπτυξη δομών που θα καλύπτουν τις ανάγκες της χώρας.
Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης και στις θεραπευτικές κοινότητες που καταβάλουν σοβαρές προσπάθειες σε αντίξοες συνθήκες(απλήρωτοι ,με άθλιο θεσμικό πλαίσιο)
Είμαστε αλληλέγγυοι με τα μέλη των κοινοτήτων και τις οικογένειές τους που διεκδικούν πρόσβαση στην ελπίδα για επιστροφή στη ζωή με αξιοπρέπεια και ισοτιμία.
Σε όσους πρότειναν ψήφισαν τη ναρκωυποταγη και θεωρούν τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων και των μελών των θεραπευτικών κοινοτήτων “σόου” επιμένοντας οτι η εφαρμογή των μέτρων είναι η «καλύτερη αλήθεια” τους απαντάμε με ένα στίχο του Μ.Μπρέχτ
“Οι γνώστες της αλήθειας γίνονται οι πιό άγριοι ψεύτες”

Το Δ.Σ