Μια συμφωνία για την ΙΘΑΚΗ


Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το ΚΕΘΕΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια επετειακή κυκλοφορία για τα 30 χρόνια της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης θεραπευτικής κοινότητας για χρήστες ουσιών στην Ελλάδα παρουσιάζοντας το συλλεκτικό άλμπουμ «Μια Συμφωνία Για Την Ιθάκη».

Η Δήμητρα Γαλάνη, ο Δώρος Δημοσθένους, η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ο Γιάννης Κότσιρας, η Severine Maquaire και ο Vassilikos συναντούν ένα από τα μεγαλύτερα συμφωνικά σχήματα της χώρας και ερμηνεύουν γνωστά τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων συνθετών σε νέες, ανατρεπτικές, ενορχηστρώσεις, υπό τη μουσική διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ.

Το μήνυμα του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ ταξιδεύει μέσα από τα πολυτραγουδισμένα «Αύγουστος», «Εγώ Μιλάω Για Δύναμη», «Across The Universe», «All Alone Am I/ Μην Tον Ρωτάς Τον Ουρανό», «Όνειρο Ήτανε», «Αν», «Να’σαι Καλά», «Η Δημοσθένους Λέξις», «Να ‘Φευγα», που περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στη συλλεκτική έκδοση.

Πρόκειται για την αφιλοκερδή προσπάθεια καλλιτεχνών, τεχνικών και επαγγελματιών, με στόχο  την ενίσχυση του έργου του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ. 

Αφορμή γι’ αυτή τη συνάντηση αποτέλεσε ο εορτασμός για τα 30 χρόνια της ΙΘΑΚΗΣ τον Σεπτέμβριο του 2013. Η ΚΟΘ με τη σύμπραξη των καταξιωμένων ερμηνευτών γιόρτασαν την ίδρυση της ΙΘΑΚΗΣ με μια μεγάλη συναυλία στη Θεσσαλονίκη που σημείωσε τεράστια επιτυχία. Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2014, ακολούθησε η στουντιακή ηχογράφηση στην έδρα της ΚΟΘ. 

Ο συντονισμός της παραγωγής έγινε από τον Φαίδωνα Καλοτεράκη και τον Αντώνη Σουσάμογλου.

Η θήκη του CD και το συνοδευτικό πολύπτυχο σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο τυπογραφείο του ΚΕΘΕΑ, και αποτελούν υπόδειγμα πιστοποιημένης οικολογικής παραγωγής κατά FSC (Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών, διεθνής οργανισμός που διασφαλίζει την προέλευση και ορθή διαχείριση του χαρτιού.)”

Ο δίσκος κυκλοφορεί από την Feelgood Records.

 

30 ΧΡΟΝΙΑ ΙΘΑΚΗ

To 2013 συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από τη δημιουργία της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης θεραπευτικής κοινότητας στην Ελλάδα.  Χάρη στο δρόμο που άνοιξε η ΙΘΑΚΗ, χιλιάδες χρήστες ουσιών και οι οικογένειές τους έχουν βρει μέχρι σήμερα αποτελεσματική βοήθεια. Το εγχείρημα της ΙΘΑΚΗΣ εξελίχθηκε στο πανελλαδικό δίκτυο υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ, με περισσότερες από 100 μονάδες σε 23 πόλεις και 18 σωφρονιστικά καταστήματα. 

Σήμερα το ΚΕΘΕΑ υποστηρίζει επίσης όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης από το αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο. Η προσέγγισή του είναι ολιστική και ψυχοκοινωνική με συμμετοχή της οικογένειας και της κοινωνίας και αποσκοπεί στην πλήρη και ισότιμη  κοινωνική επανένταξη.

Η «Συμφωνία Για Την ΙΘΑΚΗ» γιορτάζει τα 30 χρόνια απεξάρτησης και υπογραμμίζει την ανάγκη να κρατήσουμε ανοικτό το δρόμο για την ΙΘΑΚΗ και ζωντανό το όραμα μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς.

Tracklisting

1.                   Εγώ Μιλάω Για Δύναμη – Δήμητρα Γαλάνη, Ελεωνόρα Ζουγανέλη

2.                   Η Δημοσθένους Λέξις – Δώρος Δημοσθένους 

3.                   Αν – Δήμητρα Γαλάνη

4.                   Parasol – Severin Maquaire

5.                   Across The Universe – Vassilikos

6.                   Αύγουστος – Γιάννης Κότσιρας

7.                   Συννεφιασμένη Κυριακή – Vassilikos

8.                   Βραδιάζει – Δώρος Δημοσθένους

9.                   Όνειρο Ήτανε – Ελεωνόρα Ζουγανέλη

10.               All Alone Am I / Μην Τον Ρωτάς Τον Ουρανό – Δήμητρα Γαλάνη, Vassilikos

11.               Στη Μόσχα – Δώρος Δημοσθένους

12.               Να’ Σαι Καλά – Ελεωνόρα Ζουγανέλη

13.               Να ΄Φευγα – Γιάννης Κότσιρας

14.               Θεσσαλονίκη – Severin Maquaire

15.               Θα Μ’ Αγαπάς ; – Δήμητρα Γαλάνη

16.               Φύλακας Άγγελος – Γιάννης Κότσιρας