Με μαντολίνα και μαντινάδες ξεκίνησαν τα μαθήματα στο σχολείο του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ


Με μαντολίνα και μαντινάδες ξεκίνησαν τα μαθήματα στο εναλλακτικό σχολείο ενηλίκων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στην Κρήτη.  Οι καλλιτέχνες Γιώργης Βρέντζος (Κάτης), Χάρης Φασουλάς  και Βασίλης Χαιρέτης ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμα των μαθητών-μελών του προγράμματος απεξάρτησης, διοργανώνοντας μουσική βραδιά στις εγκαταστάσεις του σχολείου την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου.

Με τη μουσική και τους στίχους τους εμψύχωσαν τόσο τη γνωστική όσο και τη θεραπευτική προσπάθεια των ενήλικων μαθητών του σχολείου που χαράζουν σήμερα νέα πορεία ζωής. Προσπάθεια που ο Γιώργης Βρέντζος  συμπύκνωσε ποιητικά μέσα από τις ακόλουθες μαντινάδες:

“Θέλει μεγάλη δύναμη στο θάνατο σα φτάξεις/Ν΄ανοίξεις τσι φτερούγες σου και να ξαναπετάξεις.”

“Αυτός που έχει δύναμη και θέληση να ζήσει/Από τα έγκατα τση γης κλεισμένος θα πορίσει.”

“Θαυμάζω το κουράγιο σας και την υπομονή σας/Και παίρνω δύναμη να ζω από τη δύναμή σας.”

Το εναλλακτικό σχολείο ενηλίκων είναι μία από τις πολλές εκπαιδευτικές δράσεις μέσα από τις οποίες το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενισχύει την ομαλή επανένταξη των μελών του στην κοινωνία, βοηθώντας τους να αποκτήσουν νέα εφόδια και δεξιότητες και να δημιουργήσουν μια νέα ταυτότητα. Εκτός από το σχολείο, οργανώνονται συστηματικά δραστηριότητες επαγγελματικής κατάρτισης, προσωπικής ανάπτυξης, καλλιτεχνικής έκφρασης, αθλητισμού και πιστοποίησης αγγλικής γλώσσας και ηλεκτρονικών υπολογιστών.