Ο Μανώλης Χάρος στο webradio του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ


Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015, στις 7μμ

κλικ στο: www.kethea-strofi.gr/webradio.php

Κάπου ανάμεσα σε Αθήνα-Κύθηρα-Παρίσι, κάπου ανάμεσα σε μουσαμάδες, χαλκογραφίες, λιθογραφίες, κάπου ανάμεσα στο κόκκινο της παπαρούνας και στο μπλε της θάλασσας ο Μανώλης Χάρος ο χαρισματικός καλλιτέχνης που μετέχει ενεργά στο ΚΕΘΕΑ ως μέλος του Δ.Σ., θα είναι κοντά μας για μια ώρα καλεσμένος των παιδιών της ΣΤΡΟΦΗΣ.

Ο Μανώλης Χάρος είναι εδώ για να μιλήσει για τη μοναδική πολύπλευρη  δημιουργία του, για την επικοινωνία της εικόνας, για το παιχνίδι της τέχνης, για πουλιά και καράβια που απελευθερώνει μέσα από τους πίνακές του. Φανταστικά τοπία που σε ταξιδεύουν, μοναχικές φιγούρες που ψηλαφίζουν φόβους αλλά γεννούν κι ελπίδες…

Μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά της ΣΤΡΟΦΗΣ αλλά και όλους τους ακροατές της εκπομπής αυτής. Γιατί εδώ ο Μανώλης Χάρος θα μας εξιστορήσει την αναγέννηση μέσα από τις στάχτες της θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού το 2012.

Μέσα από μια καλλιτεχνική προσπάθεια, την επιμέλεια της οποίας είχε ο ίδιος, δημιουργήθηκαν από τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας τοιχογραφίες πάνω στους καμένους τοίχους στέλνοντας με τον τρόπο αυτόν μηνύματα ελπίδας και ασίγαστης δίψας για ζωή και ελευθερία.

Γιατί ο καθένας μας μπορεί, τα δικά του Κύθηρα να βρει…

Μην χάσετε αυτό το μαγικό ταξίδι, ένα ταξίδι με κάρβουνο και κιμωλία…

Για περισσότερες πληροφορίες και για άλλες ανακοινώσεις, μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: 210 8822122, ή να επισκεφτείτε τους παρακάτω ιστότοπους: www.kethea-strofi.gr, www.facebook.com/ketheastrofi