Μαγειρικές εντός …στη Μυτιλήνη


Το ΚΕΘΕΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ διοργανώνει στις 22 και 23/10/14 στη Μυτιλήνη και τη Χίο αντίστοιχα, εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Μαγειρικές εντός…». Η έκδοση περιλαμβάνει συνταγές που κατέγραψαν τα μέλη του προγράμματος απεξάρτησης στις φυλακές ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, με τις συμβουλές και την καθοδήγηση του Ηλία Μαμαλάκη, μέλους του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, ο οποίος βρέθηκε δίπλα τους επί σειρά ετών ως εθελοντής μάγειρας. Συνταγές από όλον τον κόσμο  που κουβαλούν προσωπικές ανθρώπινες ιστορίες καθιστώντας το βιβλίο κάτι περισσότερο από οδηγό μαγειρικής. Παρόντες στις δύο εκδηλώσεις ο Ηλίας Μαμάλακης και μέλη του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, για να μοιραστούν την εμπειρία τους από τη συγγραφή του βιβλίου.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου ο Ηλίας Μαμαλάκης σημειώνει: «Τούτο το βιβλίο γράφτηκε συλλογικά από περίπου 100 άτομα. Πρωτοσυναντήθηκα ως εθελοντής μάγειρας με τα μέλη των Κοινοτήτων απεξάρτησης στο ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού και Ελεώνα Θηβών πριν από περίπου 2 χρόνια. Εκεί μου ήρθε μια ιδέα! Να μαζέψουμε όλες αυτές τις συνταγές που μαγειρεύουν τα παιδιά μέσα στις Κοινότητες στη φυλακή και να φτιάξουμε ένα βιβλίο μαγειρικής!

Κάθε συνταγή έχει την ιστορία της… Από ποιον τη μάθανε, γιατί την αγαπάνε, τι σημαίνει γι’ αυτούς… Είναι πληθωρικές και πλούσιες συνταγές. Μέσα από αυτές αισθάνθηκα ότι αναζητήσανε ένα κομμάτι από τη χαμένη τους ελευθερία. Έχει ενδιαφέρον τούτο το βιβλίο. Μέσα από τις σελίδες του θα γνωρίσετε την άλλη όψη της γαστρονομίας. Την έγκλειστη γαστρονομία που αναζητά μια ευκαιρία ελεύθερης έκφρασης».

Πληροφορίες: 22510 25670