Κυκλοφόρησε το 41ο τεύχος των Εξαρτήσεων


Στο 41ο τεύχος των Εξαρτήσεων, που μόλις κυκλοφόρησε, μπορείτε να διαβάσετε:

Την πρωτογενή έρευνα των Παναγιωτούνη και Μάντζου για τον ρόλο των προσωπικών χαρακτηριστικών στον σχεδιασμό παρεμβάσεων περιπέτειας (adventure-based interventions) στο πλαίσιο της θεραπείας για τη χρήση ουσιών.

Την περιγραφική ανασκόπηση ερευνητικών δεδομένων για την εφηβεία και τη σύνδεσή της με τη χρήση ψυχοδραστικών των Ευσταθιάδου και Ιωακειμίδη.

Την ποιοτική έρευνα των Γκότση και Κουτρουβίδη που διερευνά τις αντιλήψεις εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τη χρήση ψυχοτρόπων ουσιών από μαθητές και για τη διαχείριση του φαινομένου στο πλαίσιο του σχολείου.

Το άρθρο του Tate και των συνεργατών του για τις δυνατότητες που προσφέρει η γενετική τεχνητή νοημοσύνη στην έρευνα και θεραπευτική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

Το άρθρο ομάδας εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) που παρουσιάζει τους λόγους για τους οποίους ο WADA οδηγήθηκε σε απαγόρευση της χρήσης κάνναβης κατά τη διάρκεια αθλητικών αγώνων.

Περισσότερα για τις «Εξαρτήσεις», καθώς και για ελεύθερη πρόσβαση στο περιεχόμενο των προηγούμενων τευχών: www.exartiseis.gr