Ξεκινούν οι συναντήσεις στη Σχολή Γονέων του ΚΕΘΕΑ στο Χολαργό


Το Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ, σε συνεργασία με το Σύλλογο Οικογένειας ΠΛΕΥΣΗ και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Παπάγου, διοργανώνει σειρά ανοιχτών παρουσιάσεων – συζητήσεων για γονείς στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων που λειτουργεί στο Χολαργό στο ΚΕΘΕΑ ΠΛΕΥΣΗ. Η Σχολή, αναγνωρίζοντας το βάρος του ρόλου του σύγχρονου γονιού στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, έχει ως βασικό στόχο την πρόληψη, μέσω της  ενίσχυσης των προστατευτικών και της μείωσης των επιβαρυντικών παραγόντων μέσα στην οικογένεια που συνδέονται με τον πειραματισμό, τη χρήση και την κατάχρηση ψυχοτρόπων ουσιών.

Οι παρουσιάσεις – συζητήσεις απευθύνονται σε όλους τους γονείς που προβληματίζονται για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. Την επιστημονική ευθύνη έχει η Υπεύθυνη του Δικτύου Υπηρεσιών Πρόληψης & Έγκαιρης Παρέμβασης, κα. Ιωάννα Κυρίτση και θα διεξάγονται από έγκριτους επιστήμονες, στελέχη του ΚΕΘΕΑ, οι οποίοι θα αναλύουν εξειδικευμένα θέματα, όπως το φαινόμενο της χρήσης, τα χαρακτηριστικά της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης του παιδιού και του εφήβου, επικοινωνία στην οικογένεια, προβλήματα συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων κ.α.

Οι συναντήσεις θα είναι δίωρες και θα πραγματοποιούνται στο χώρο της Μονάδας Νεαρών Ενηλίκων ΚΕΘΕΑ ΠΛΕΥΣΗ, (Μεσογείων 254, Χολαργός, τηλ. 210 6525220) κάθε δεύτερη Δευτέρα (17:00–19:00).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

1. Τα χαρακτηριστικά  της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης παιδιού και εφήβου. Εφηβεία: Μύθοι και πραγματικότητα (Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013)
2. Το φαινόμενο της χρήσης / κατάχρησης αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών και η πρόληψή του μέσα στην οικογένεια (Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013)
3. Όρια στην οικογένεια (Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013)
4. Επικοινωνία – επίλυση συγκρούσεων μέσα στην οικογένεια (Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013)
5. Μορφές οικογένειας στη σύγχρονη Ελλάδα. Φάσεις ζωής της οικογένειας: διαφορετικές ανάγκες των μελών της (Δευτέρα 1  Απριλίου 2013)
6. Προβλήματα συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων, οριοθέτηση αρνητικών συμπεριφορών – ενίσχυση θετικών συμπεριφορών (Δευτέρα 15 Απριλίου 2013)
7. Ασφαλής χρήση διαδικτύου – Κλείσιμο του β΄ κύκλου Σχολής Γονέων (Δευτέρα 29 Απριλίου 2013)

Για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία του Δικτύου Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης στα τηλέφωνα 2109212961, 210 9212304 και στο info@prevention.gr.