Ας κρατήσουμε ανοιχτό τον δρόμο για την Ιθάκη


27 Νοεμβρίου 1983: Μια ομάδα νέων ανθρώπων  εγκαθίσταται στην παλιά παιδόπολη της Σίνδου και δημιουργεί την ΙΘΑΚΗ, την πρώτη Θεραπευτική Κοινότητα για χρήστες ουσιών στην Ελλάδα. Ο δρόμος για την απεξάρτηση και την κοινωνική ένταξη έχει ανοίξει.

Εικοσιεννιά χρόνια  μετά η δύσκολη μάχη με την εξάρτηση, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τον εγκλεισμό, το στιγματισμό,  το θάνατο συνεχίζεται  κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες για την ελληνική κοινωνία. Τα επόμενα χρόνια περισσότεροι άνθρωποι θα καταφεύγουν στη χρήση, θα βρίσκονται στο περιθώριο, θα προσπαθούν να απεξαρτηθούν  μέσα σε ένα αντίξοο περιβάλλον με περιορισμένες  προοπτικές.

Στις δύσκολες μέρες που περνάμε ας κρατήσουμε ανοικτό τον δρόμο για την ΙΘΑΚΗ και ζωντανό το όραμα μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς.

Για τα 29 χρόνια της ΙΘΑΚΗΣ το θεραπευτικό πρόγραμμα συνδιοργανώνει με το Δήμο Θεσσαλονίκης εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο φουαγιέ του Δημαρχείου στις 28 Νοεμβρίου. Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται:

Ημερίδα για την εργασιακή και κοινωνική ένταξη των απεξαρτημένων (15:00-18:00, στην αίθουσα Νερού)

Την τελετή που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του θεραπευτικού προγράμματος από μέλη της κοινωνικής επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ (18:30-20:00).

Συναυλία με την όπερα ΜΠΟΕΜ του Τζάκομο Πουτσίνι από την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Εκθέσεις κεραμικής και εικαστικών από τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ.