Η κοινωνία συμπαραστέκεται στο ΚΕΘΕΑ


Την ώρα που η κρίση και η αβεβαιότητα αποκτούν πρωτόγνωρη ένταση, η χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία δεν ξεχνάει τους πιο αδύναμους. Φορείς, σύλλογοι και ενώσεις από όλη την Ελλάδα στηρίζουν την προσπάθεια του ΚΕΘΕΑ να διατηρήσει αλώβητο το δικαίωμα στην απεξάρτηση και την κοινωνική ένταξη.
Αρχής γενομένης από το Δήμο Αθηναίων, όλο και περισσότεροι δήμοι και περιφέρειες προβαίνουν στην έκδοση ψηφισμάτων και ανακοινώσεων συμπαράστασης, αγωνιώντας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η υποβάθμιση των υπηρεσιών απεξάρτησης στην περιοχή τους αλλά και ευρύτερα στην ελληνική κοινωνία. Σε αντίστοιχές ενέργειες έχουν προβεί και άλλοι φορείς, όπως ΓΣΕΕ, ΑΡΓΩ, ΕΣΥΝ κ.ά. (Διαβάστε εδώ τα κείμενα συμπαράστασης)
Στα ψηφίσματα ζητούν:
•    να αρθεί η απόφαση για περικοπή του προϋπολογισμού του ΚΕΘΕΑ κατά το ήμισυ, η οποία οδηγεί σε κρίση τη λειτουργία των προγραμμάτων απεξάρτησης και τελικά σε κλείσιμο μονάδων.
•    να μην  εφαρμοστεί ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας στο ΚΕΘΕΑ, που θα συρρικνώσει τη λειτουργία των προγραμμάτων στην κοινωνία και τα σωφρονιστικά καταστήματα.
•    να διατηρηθεί η αυτοτέλεια του οργανισμού και να μην υλοποιηθούν τα σενάρια συγχώνευσής του με τον ΟΚΑΝΑ, η οποία ενέχει τον κίνδυνο δημιουργία ενός υδροκέφαλου, γραφειοκρατικού και αναποτελεσματικού οργανισμού.
Το ΚΕΘΕΑ ευχαριστεί θερμά όλους όσοι ενώνουν τη φωνή τους με τη δική του για τη διατήρηση του συστήματος δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρας μας.