Κοινή ανακοίνωση των φορέων απεξάρτησης για το «κόψιμο» Αρβανίτη – Κατσίμη και τον περιορισμό της ενημέρωσης.


Ο Κώστας Αρβανίτης και η Μαριλένα Κατσίμη, δύο άξιοι δημοσιογράφοι με σημαντική κοινωνική δράση για την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και την ανάδειξη των αναγκών όσων είναι κοινωνικά αποκλεισμένοι (ο πρώτος είναι και αιρετό μέλος του εθελοντικού Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ), βρέθηκαν, για μια ασήμαντη αφορμή, εκτός της δημόσιας τηλεόρασης.

Η απομάκρυνσή τους εγείρει ηθικά και νομικά θέματα, πλήττει την αντικειμενική ενημέρωση,  περιορίζει τη δυνατότητα των πιο αδύναμων  να ακουστούν στο ευρύ κοινό και στερεί από τα προγράμματα απεξάρτησης μια γέφυρα επικοινωνίας με την ελληνική κοινωνία, τους εξαρτημένους και τις οικογένειές τους, που σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της κρίσης έχουν ανάγκη από υποστήριξη.

Η δημόσια τηλεόραση ως κτήμα του ελληνικού λαού, ο οποίος τη χρηματοδοτεί, οφείλει να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να ενισχύει με τις επιλογές της την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή. 

Οι φορείς απεξάρτησης που λειτουργούν στη  χώρα μας με στόχο την κοινωνική ένταξη ζητούν να ανακληθεί η χθεσινή απόφαση για «κόψιμο» των Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη, να επιστρέψουν οι δημοσιογράφοι στη θέση τους  και να δοθεί περισσότερος χρόνος στην ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων)
18 ΑΝΩ , Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής
ΟΚΑΝΑ (Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών)
ΠΕΘΕΑ ΑΡΓΩ, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης