Η Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ δίπλα στους πλημμυροπαθείς


Ενώ οι διαδικασίες για την αποκατάσταση της Θεραπευτικής Κοινότητας ΕΞΟΔΟΣ μετά τις πλημμύρες βρίσκονται σε εξέλιξη, η Κινητή Μονάδα του προγράμματος συνεχίζει τις δράσεις της σε όλη τη Θεσσαλία. Προτεραιότητά της αυτήν την περίοδο είναι να συμβάλει στην ανακούφιση των περιοχών που επλήγησαν από τη θεομηνία, σε συνεργασία με  την Περιφέρεια Θεσσαλίας και εθελοντικές ομάδες και συλλογικότητες, όπως η Κοινωνική Κουζίνα Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Έτσι, τις τελευταίες εβδομάδες η Κινητή Μονάδα επισκέφθηκε τις συνοικίες Αγίου Θωμά, Φιλιππούπολης και Γιάννουλης Λάρισας, τα χωριά Ιτέα, Μαραθέα, Μεταμόρφωση, Παλαμά και Βλοχό Καρδίτσας, καθώς και Βαλομάνδρι και Κεραμίδι Τρικάλων, όπου παρέδωσε νερό, τρόφιμα και προϊόντα πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς.

Συνεχίζοντας το έργο της που αφορά την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στις τοπικές κοινωνίες,  η Μονάδα έδωσε το «παρών» στον Βόλο, μόλις το επέτρεψαν οι συνθήκες. Στην πόλη πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις συμβουλευτικής, μείωσης της βλάβης, κινητοποίησης για θεραπεία και διανομής γευμάτων σε εξαρτημένους χρήστες ουσιών. Συναντήσεις συμβουλευτικής υποστήριξης με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης πραγματοποιήθηκαν και στην Καρδίτσα.

Η Μονάδα συνάντησε, επίσης, εκπροσώπους κοινωνικών φορέων στην Καρδίτσα και στον Δήμο Τεμπών για τον σχεδιασμό νέων δράσεων σε αυτές τις περιοχές το επόμενο διάστημα.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα την Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Όλες οι υπηρεσίες της παρέχονται δωρεάν.