Κινητές Μονάδες και Πολυδύναμα Κέντρα εν δράσει


Συνεχίζουν και τον Σεπτέμβριο τις δράσεις τους σε όλη την Ελλάδα οι Κινητές Μονάδες και τα Πολυδύναμα Κέντρα του ΚΕΘΕΑ που έχουν τεθεί σε λειτουργία μέσω ΕΣΠΑ. Από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη οι Κινητές Μονάδες και τα Πολυδύναμα Κέντρα ενημερώνουν και υποστηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες σε θέματα εξαρτήσεων και βοηθούν στη διασύνδεση με τις υπηρεσίες όσων έχουν ανάγκη από βοήθεια.

Στις ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Παλιάς Πόλης Ξάνθης συμμετείχε η Κινητή Μονάδα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα, ενημερωτικό περίπτερο και διανομή έντυπου υλικού.

Το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης με έδρα τον Άγιο Νικόλαο, διοργάνωσε  διαγωνισμό μαντινιάδας στη Σητεία, σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς της περιοχής, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Συνεχίζοντας τη συνεργασία του με τον τοπικό Ιατρικό Σύλλογο, το Πολυδύναμο  Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης με έδρα τα Χανιά πραγματοποίησε εξόρμηση ενημέρωσης  παθολόγων, οδοντιάτρων και παιδιάτρων. Συμμετείχε επίσης με πλήθος εκδηλώσεων στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας του Δήμου Χανίων.

Στη Ρόδο η Κινητή Μονάδα συνεχίζει τις εξορμήσεις της στον δρόμο (street-work) για την υποστήριξη ατόμων με πρόβλημα εξάρτησης και για τη διασύνδεσή τους με το Πολυδύναμο Κέντρο που λειτουργεί στην πόλη.

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Πελοποννήσου με έδρα το Ναύπλιο επισκέφτηκε την περιοχή του Άστρους με ενημερωτικό περίπτερο και τη Νέα Κίο, όπου συμμετείχε σε ανοιχτή συζήτηση για τον ρόλο της οικογένειας στο ζήτημα των εξαρτήσεων.

Στον Πύργο το Πολυδύναμο Κέντρο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης στην ίδια πόλη, συμμετείχε στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητής και πραγματοποίησε επίσκεψη ενημέρωσης-δικτύωσης στο camp προσφύγων Μυρσίνης με στόχο τη συστηματικότερη μελλοντική παρέμβαση στον χώρο.

Στη Λαμία οι εργαζόμενοι της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνέβαλαν εθελοντικά στην αθλητική διοργάνωση Lamia Night Run. Πραγματοποίησαν επίσης συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, όπου συζητήθηκαν προτάσεις για κοινές δράσεις.

Στην Κοζάνη η Κινητή Μονάδα και το Πολυδύναμο Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και στο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή.

Το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρεια Ηπείρου με έδρα την Άρτα συμμετείχε στις εκδηλώσεις υποδοχής της Αμάλ στα Ιωάννινα.