Το ΚΕΘΕΑ βρίσκει μια Στέγη πολιτισμού


Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση ανοίγει τις πόρτες της στα μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ, σε μια συνεργασία πολιτισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, στο πλαίσιο της οποίας ορισμένος αριθμός προσκλήσεων θα διατίθεται σε σταθερή βάση στα μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ για όλες τις παραγωγές της Στέγης.

Η συνεργασία αυτή θα φέρει σε επαφή με τις σύγχρονες εκφάνσεις της τέχνης και του πολιτισμού εκατοντάδες νέους που παρακολουθούν τα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, ενισχύοντας την προσπάθειά τους να δώσουν νέο νόημα στη ζωή τους και να επανενταχθούν στην κοινωνία.

Σε πείσμα των καιρών, ενισχύεται η πίστη για την ευεργετική επίδραση της τέχνης στην καθημερινότητά μας. Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών με αυτή την πρωτοβουλία αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθησία της σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
Η υποστήριξή της προς το ΚΕΘΕΑ βασίζεται,  ακριβώς, στο σκεπτικό και στην ελπίδα ότι, ακόμα και σε μία τόσο δύσκολη καθημερινότητα, οι δύο φορείς μπορούν να γίνουν συνοδοιπόροι στην προσπάθεια διαμόρφωσης μίας κοινωνικής συνείδησης που υπερασπίζεται τη συμμετοχή κάθε πολίτη στα πολιτιστικά δρώμενα.