ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ: Χριστουγεννιάτικη μουσική σύμπραξη


Το πρόγραμμα εφήβων ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, το Emfasis Foundation και η Pfizer Hellas Band μάς προσκαλούν στη χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 14/12, στις 18.00 στον Κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, Αθήνα).

Δυο ερασιτεχνικές μπάντες, κάθε μία με τη δικής της ιστορία και το δικός της μουσικό ύφος, η Μπάντα της ΣΤΡΟΦΗΣ και η Pfizer Hellas Band, με τη φιλική συμμετοχή του Κωνσταντή Πιτσιόλη, προσφέρουν μια μουσική βραδιά για ανθρώπους  που αντιμετωπίζουν χρόνια έλλειψη στέγης, εργασίας και διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας, καθώς και για νέους σε διαδικασία απεξάρτησης.

Στον χώρο θα λειτουργούν ενημερωτικά περίπτερα για τις δράσεις και τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ και της Emfasis Foundation.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Mobile Joy», που υλοποιείται το τελευταίο έτος, ως μετεξέλιξη του προγράμματος «Μουσική στο Δρόμο-Θεραπεία Ζωής», της Emfasis Foundation.

Λίγα λόγια για την Emfasis Foundation

Η Emfasis Foundation είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία. Από το 2013 στηρίζει, ανακουφίζει και ενδυναμώνει άτομα που βιώνουν πολλαπλές μορφές αστεγίας, χρόνια άνεργους, οικογένειες σε ακραία φτώχεια, κοινωνικά ευάλωτους νέους, κοινωνικά αποκλεισμένους, μοναχικούς ηλικιωμένους σε κίνδυνο επικείμενης αστεγίας ή σε επισφαλή στέγη. Λειτουργεί σύμφωνα με τις καινοτόμες αρχές του Social Street-work στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, προσφέροντας ανθρωπιστική, συμβουλευτική και οικογενειακή στήριξη με τα κλιμάκια των έμπειρων street-worker της, οι οποίοι πλαισιώνονται από εκπαιδευμένους εθελοντές και 2 κινητές μονάδες στήριξης. Σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών, αιφνίδιων δυσμενών καταστάσεων και φυσικών καταστροφών παρεμβαίνει και σε περιοχές εκτός Αττικής. Η Emfasis Foundation λειτουργεί ανεξάρτητα από κρατικά ή ευρωπαϊκά προγράμματα και στηρίζεται αποκλειστικά σε συνεισφορές εταιρειών, δωρεές ιδιωτών & ιδρυμάτων.

Λίγα λόγια για τη “Pfizer Hellas Band

Η ερασιτεχνική εθελοντική ορχήστρα εργαζομένων της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer Hellas αποτελεί μοναδική περίπτωση ορχήστρας εργαζομένων σε φαρμακευτική εταιρεία. Δημιουργήθηκε το 2013 στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με σκοπό την ψυχαγωγία, τη στήριξη και τη βελτίωση της καθημερινότητας ευαίσθητων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που φιλοξενούνται σε διάφορα ιδρύματα (Γηροκομεία,  ΚΑΠΗ, σωφρονιστικά καταστήματα κ.ά.). Η ορχήστρα αποτελείται από 8 εθελοντές εργαζομένους της Pfizer Hellas που παίζουν μουσικά όργανα και τραγουδούν.  Έχει πραγματοποιηθεί περισσότερες από 60 συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.