Το ΚΕΘΕΑ στο Μουσείο Μπενάκη


Στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς φιλοξενήθηκε στις 18 Οκτωβρίου η έκθεση «Προσωρινά καθημερινά ημερολόγια» προγραμμάτων απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ. Τα καλλιτεχνικά εργαστήρια κεραμικής, γραφιστικής, φωτογραφίας και ταινιών μικρού μήκους από τα οποία προέκυψαν τα έργα της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν χάρη στη συνεχιζόμενη υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού προς το ΚΕΘΕΑ, με στόχο την ενίσχυση της εκπαίδευσης και κοινωνικής ένταξης των μελών του.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν καλλιτεχνικές ομάδες των προγραμμάτων ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ, καθώς και ομάδα μαθητών του Μεταβατικού Σχολείου του ΚΕΘΕΑ.

Από το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ παρουσιάστηκαν έργα των ομάδων κεραμικής, φωτογραφίας και γραφιστικής, εμπνευσμένα από το ποίημα του Νικηφόρου Βρεττάκου «Μικροί Γαλαξίες».

Το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ παρουσίασε την ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους «ΑΛΣ, η δική μας θάλασσα» που φτιάχτηκε με την καθοδήγηση της δημιουργικής ομάδας ANIMASYROS. Η ταινία περιγράφει το ταξίδι σε μια όχι πάντα ήρεμη θάλασσα προς τον προορισμό που ονειρεύεται ο καθένας.

Από το ΚΕΘΕΑ NΟΣΤΟΣ προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους «Μονοπάτια», με κεντρικό θέμα τον φόβο που κατακλύζει τη ζωή ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται σε δύσβατα μονοπάτια και τον τρόπο υπέρβασής του.

Το Μεταβατικό Σχολείο του Δικτύου Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ παρουσίασε το βίντεο «Καθημερινές πρακτικές με θέμα την κοινή καθημερινότητα, τις ανησυχίες, τους φόβους και τις ελπίδες μιας ομάδας εφήβων, αποτέλεσμα της συνεργασίας του με το Victoria Square Project.

Πάρτε μια γεύση από τη δουλειά των καλλιτεχνικών ομάδων, παρακολουθώντας την ταινία κινουμένων σχεδίων του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ:

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση: