Το ΚΕΘΕΑ στο Athens World Music Festival


Μουσικές από διάφορα μέρη του κόσμου θα ακουστούν στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας από τις 16 έως τις 20 Ιουλίου με επίκεντρο την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Το Athens World Music Festival διοργανώνουν η «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων και η ΕΡΤ και μέρος των εσόδων θα διατεθεί στους Γιατρούς του Κόσμου. Τα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ θα συμμετέχουν με συναυλίες, μουσικά και άλλα δρώμενα και ενημερωτικά περίπτερα.

Το φεστιβάλ, εκτός από τις εκδηλώσεις στον χώρο της Τεχνόπολης, θα επεκταθεί και στο κέντρο της πόλης στον άξονα της οδού Ερμού από το Σύνταγμα έως την Τεχνόπολη και τους γύρω αρχαιολογικούς χώρους. Πολιτιστικά δρώμενα (μουσικά κ.ά.) θα εξελίσσονται από το πρωί, με τόπο εκκίνησης το σταθμό Μετρό «Σύνταγμα», στην Πλατεία, την οδό Ερμού, το Μοναστηράκι και το Θησείο.

Στο φεστιβάλ θα πάρουν μέρος 25 μουσικά σχήματα, 30 σολίστες, περισσότεροι από 100 μουσικοί καθώς και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Επίσης, θα συμμετάσχουν και άλλοι φορείς, όπως ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών κ.ά.