Το ΚΕΘΕΑ στην Πολύχρωμη Κυριακή του ΚΘΒΕ για την (Απ)εξάρτηση


Tην Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 το ΚΕΘΕΑ συμμετέχει στην Πολύχρωμη Κυριακή με τίτλο «(Απ)Εξάρτηση», που διοργανώνεται από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ). Οι Πολύχρωμες Κυριακές προσφέρουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης την ευκαιρία να συμμετέχει σε δωρεάν βιωματικά εργαστήρια, να παρακολουθεί δράσεις, συζητήσεις και διαλέξεις και να ενημερώνεται για καίρια κοινωνικά ζητήματα.

Η Πολύχρωμη Κυριακή της 4ης Φεβρουαρίου έχει για κεντρικό της θέμα τον εθισμό σε εξαρτησιογόνες ουσίες, καθώς και τις συμπεριφορικές εξαρτήσεις, και θα εστιάσει σε ζητήματα πρόληψης και επανένταξης. Θα συζητηθούν μύθοι που συνδέονται με τις εξαρτήσεις αλλά και τα κοινωνικά -ψυχολογικά αίτια που οδηγούν σε εξαρτητικές συμπεριφορές. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια για τη σχέση με το διαδίκτυο, που θα απευθύνονται σε γονείς και σε εκπαιδευτικούς. Την ίδια μέρα, το ΚΕΘΕΑ και άλλοι σημαντικοί φορείς της πόλης που δραστηριοποιούνται στον τομέα της επανένταξης θα παρουσιάσουν τον τρόπο λειτουργίας τους.

Το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με την παρουσίαση σκηνών από το έργο του Sergei Belbel “Μετά τη βροχή” από φοιτητές του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει η δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών δημοτικού, βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους, καθώς και εικαστικές εκθέσεις από μέλη προγραμμάτων απεξάρτησης.

Οι δράσεις της Πολύχρωμης Κυριακής στο ΚΘΒΕ πραγματοποιούνται σε χώρους του Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.