Το ΚΕΘΕΑ στη Βουλή των Ελλήνων


«Ποδαρικό» στη Βουλή έκαναν στις αρχές Ιανουαρίου το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ, εγκαινιάζοντας ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικών επισκέψεων για τα μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ με αντικείμενο την ιστορία του κτιρίου της Βουλής, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της και την αξία του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας. Το πρόγραμμα οργανώθηκε από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με πρωτοβουλία του βουλευτή και επίτιμου πρόεδρου του ΚΕΘΕΑ Νίκου Παρασκευόπουλου.

Στην πρώτη αυτή επίσκεψη συμμετείχαν 32 μέλη των δύο θεραπευτικών προγραμμάτων, συνοδευόμενα από τον πρόεδρο του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ και εργαζόμενους. Αντιπροσωπία με εκπροσώπους των κομμάτων υποδέχτηκαν τα μέλη με ένα θερμό , εκφράζοντας την υποστήριξή τους στον αγώνα για «καθαρή» ζωή και ισότιμη επανένταξη στην κοινωνία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τα μέλη του ΚΕΘΕΑ παρέδωσαν στους βουλευτές συμβολικά δώρα, φτιαγμένα στα δημιουργικά εργαστήρια των θεραπευτικών προγραμμάτων.  

Το πρόγραμμα ξεναγήσεων προβλέπεται να συνεχιστεί τους επόμενους μήνες με επισκέψεις και άλλων προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ από την Αθήνα και την περιφέρεια.