ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+XΡΩΜΑ: Επαναπιστοποίηση από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)


Ο κορυφαίος φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα TÜV HELLAS (TÜV NORD)  επαναπιστοποίησε το ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ, τη μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα του ΚΕΘΕΑ για το σύνολο των εργασιών της. Η επαναπιστοποίηση έγινε με σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015 που αφορά τη διαχείριση ποιότητας. Το ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ δραστηριοποιείται στον χώρο της ελεύθερης αγοράς με αντικείμενο τον σχεδιασμό και την παραγωγή (εκτύπωση-βιβλιοδεσία) εντύπων κάθε είδους, σε συνθήκες πλήρους ανταγωνισμού, με επαγγελματικά κριτήρια και προδιαγραφές.

Η πιστοποίηση από την  TÜV HELLAS (TÜV NORD) ενισχύει το ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ στην αποστολή του, που είναι η δημιουργία εσόδων για την ενίσχυση της αυτοχρηματοδότησης του ΚΕΘΕΑ, αλλά και η επαγγελματική εκπαίδευση και εξειδίκευση  στις γραφικές τέχνες μελών του ΚΕΘΕΑ που ολοκληρώνουν τη διαδικασία απεξάρτησης και επανεντάσσονται στην κοινωνία.

Τα μέλη των προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ που βρίσκονται στο στάδιο της κοινωνικής επανένταξης μπορούν να μαθητεύσουν στο ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ για διάστημα έως και οκτώ μηνών, κατά το οποίο ασφαλίζονται και αμείβονται. Η μαθητεία τούς δίνει τη δυνατότητα επαγγελματικής κατάρτισης σε πραγματικές συνθήκες εργασίας αλλά και υποστηρικτικό περιβάλλον. Μέχρι σήμερα το ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ έχει προσφέρει εκπαίδευση και κατάρτισης στις γραφικές τέχνες σε περισσότερα από 150 άτομα.

Η κ. Αριάδνη Καραγιαννάκη, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια της TÜV HELLAS (TÜV NORD), ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι αλλά και υπερήφανοι για την πολυετή συνεργασία, όχι μόνο στο σκέλος της πιστοποίησης αλλά και ως προς την εκτύπωση του έντυπου υλικού του φορέα μας, συνδράμοντας έτσι στη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ». 

Ο κ. Γιώργος Καραβελάκης, Διευθυντής του ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ, σημείωσε: «Όταν ένας φορέας πιστοποίησης με το μέγεθος, την εμπειρία και το κύρος της TÜV HELLAS (TÜV NORD) επιβεβαιώνει μέσω της ενδελεχούς επιθεώρησης ότι όλα αυτά τα χρόνια προχωράμε με υψηλό επαγγελματισμό και οδηγό την ποιότητα σε όλη τη λειτουργία μας, δικαιώνει τις προσπάθειές μας να ξεπερνάμε κάθε δυσκολία που εμφανίζεται μπροστά μας. Μας δίνει δύναμη. Όταν, επίσης, επί πολλά χρόνια μας επιλέγει και για την εκτύπωση των εντύπων του, ως πελάτης δηλαδή, αποδεικνύει και την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη σε όλο μας το έργο».

Η συνεργασία του κορυφαίου φορέα πιστοποίησης στην Ελλάδα με το ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+XΡΩΜΑ ξεκίνησε το 2008 και συνεχίζεται αδιάλειπτα μέχρι σήμερα, ενώ η TÜV HELLAS (TÜV NORD) έχει επιλέξει τη μονάδα και για την εκτύπωση των πιστοποιητικών που χορηγεί.