Το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ δημιουργεί νέο «τοίχο της καλοσύνης» στη Θεσσαλονίκη


Τη δική του κρεμάστρα αλληλεγγύης τοποθετεί το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ δημιουργώντας νέο τοίχο καλοσύνης στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Κρατικό Ωδείο της πόλης. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που εξαπλώνεται σιγά σιγά σε όλη τη χώρα: Διακριτικές κρεμάστρες σε τοίχους των πόλεων, που περιμένουν να ακουμπήσεις ό,τι δεν χρειάζεσαι ή να πάρεις κάτι αν το χρειάζεσαι.

Ο «τοίχος της καλοσύνης» κινητοποίησε τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ που την Τρίτη 5 Απριλίου στις 3μ.μ. κρεμούν την κρεμάστρα τους στον εξωτερικό τοίχο του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (Λέοντος Σοφού  και Φράγκων) καλώντας τον κόσμο να ενισχύσει την προσπάθειά τους να ανακουφίσουν τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες τους.

«Με την πρωτοβουλία αυτή θέλουμε να τονίσουμε την ανθρωπιστική δράση και την προσφορά σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Εν μέσω οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, η προσφορά οποιασδήποτε τσάντας με τρόφιμα στον τοίχο της καλοσύνης αποτελεί αλληλέγγυα πράξη για την επιβίωση συνανθρώπων μας.»

Η δράση αυτή ξεκινά με τη συμμετοχή των ίδιων των μελών του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, του θεραπευτικού προγράμματος που απευθύνεται σε έγκλειστους και αποφυλακισμένους χρήστες ουσιών στη Β. Ελλάδα. Επίσης υλοποιεί δράσεις υποστήριξης αστέγων εξαρτημένων.