Το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ στο 1ο Φεστιβάλ Παιδιού και Οικογένειας Βόλου


Το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ στις 24 και 25 Μαΐου 2024 συνδιοργανώνει μαζί με άλλους φορείς και συμμετέχει στο 1ο Φεστιβάλ Παιδιού και Οικογένειας Βόλου, με τίτλο «Δε θέλω δώρο, θέλω χρόνο»στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Το Φεστιβάλ αποτελεί αφορμή για μια μεγάλη γιορτή για τα παιδιά και τις οικογένειες, γεμάτη δράση και διασκέδαση. Πλαισιώνεται από βιωματικά εργαστήρια, διαδραστικά ομαδικά-οικογενειακά παιχνίδια, μουσικά δρώμενα, εργαστήρια σύγχρονων ψηφιακών δεξιοτήτων, και άλλες καλλιτεχνικές, ψυχαγωγικές και επιτελεστικές δράσεις, για όλο τον κόσμο.

Η είσοδος και η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι δωρεάν.

Συνδιοργάνωση από τους κάτωθι φορείς:

Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Η Κιβωτός του Κόσμου», Εθελοντές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ), Τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών (ΤΠΔΜΒ) του ΠΘ, Άτυπο Δίκτυο Φορέων Υγείας Μαγνησίας, Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εργαστήριο «Οπτικός Πολιτισμός και Επιμελητικές Πρακτικές» του ΤΠΔΜΒ.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ εντάσσεται στο πλαίσιο της Κοινωνικής Παιδαγωγικής και Πολιτισμικής Διαμεσολάβησης, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Οικογένειας (15ης Μαΐου) και της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού (1ης Ιουνίου), ημέρες που προάγουν τα δικαιώματα των παιδιών στους ποικιλόμορφους τύπους οικογενειακών οργανώσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ