Το ΚΕΘΕΑ παρουσιάζει την έκθεση του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά


Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) σάς προσκαλεί σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών (INCB) για το 2015

την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016, στις 12.00 το μεσημέρι, στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).

Η φετινή έκθεση παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον, καθώς, μεταξύ άλλων, συμβάλλει  με ειδικά αφιερωμένο κεφάλαιό της στην προετοιμασία για την Ειδική Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά, η οποία θα συγκληθεί στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο, με στόχο να καθορίσει τις νέες κατευθυντήριες γραμμές της διεθνούς πολιτικής για το πρόβλημα των ναρκωτικών.Στην έκθεση μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στα:

  •       Νέες τάσεις στην παραγωγή, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών στον κόσμο
  •       Νέες ανερχόμενες απειλές για την κοινωνία και τη δημόσια υγεία
  •       Αλλαγές στη νομοθεσία για τον έλεγχο των ναρκωτικών ουσιών
  •       Επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης στη διακίνηση και τη χρήση ουσιών
  •       Κατευθύνσεις και προτάσεις για την εφαρμογή πολιτικών για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Την έκθεση θα παρουσιάσουν οι  Γ. Μπαρδάνης, πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, και Β. Γκιτάκος, διευθυντής του ΚΕΘΕΑ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Ν. Κωνσταντάρας, μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ.  

Το ΚΕΘΕΑ, ως σύμβουλος οργανισμός του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου (ECOSOC) του ΟΗΕ σε θέματα ναρκωτικών, παρουσιάζει κάθε χρόνο την ετήσια έκθεση της Επιτροπής στην Ελλάδα, ταυτόχρονα με την κεντρική ανακοίνωσή της από τον ΟΗΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες Τμήμα Ενημέρωσης ΚΕΘΕΑ: 2109241993, info@kethea.gr