Το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ συγκεντρώνει παιχνίδια και βιβλία


To ΚΕΘΕΑ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ συγκεντρώνει  παιχνίδια και παιδικά βιβλία ενόψει επισκέψεων που θα πραγματοποιήσουν τα μέλη της Κοινότητας  τις μέρες των Χριστουγέννων σε ιδρύματα και μονάδες όπου διαμένουν παιδιά.

Η έναρξη της κοινωνικής αυτής δράσης συμπίπτει με  τη μέρα των αποφοιτήσεων του ΚΕΘΕΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015. Μέσα από τις αποφοιτήσεις στέλνουμε το μήνυμα ότι με αλληλεγγύη αλλάζουμε. Την ώρα που 75 άνθρωποι έκλεισαν τον κύκλο του προσωπικού αγώνα της απεξάρτησης, όπου μέσα από την αλληλεγγύη πολέμησαν και νίκησαν τις δυσκολίες τους και έμαθαν να ζουν, άνοιξε  ένας άλλος κύκλος αυτός της κοινωνικής δράσης με στόχο  να μοιράσει συναισθήματα χαράς σε παιδιά που έχουν ανάγκη την συμπαράσταση στο δικό τους δύσκολο αγώνα.

Ελπίζουμε να συμβάλετε στο σκοπό αυτό φέρνοντάς μας παιχνίδια και παιδικά βιβλία σε καλή κατάσταση από τις 30/11 ως τις 15/12 στο Συμβουλευτικό Κέντρο Αθήνας και στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ραφήνας του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Τα παιχνίδια και τα βιβλία που θα συγκεντρωθούν  θα μοιραστούν τις γιορτινές μέρες από τα μέλη της Εναλλακτικής Κοινότητας ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα παιδιά που φοιτούν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας Νταού Πεντέλης, σε παιδιά που νοσηλεύονται  στο Νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» αλλά και σε άλλους  φορείς που φροντίζουν παιδιά.

Το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ανήκει στο πανελλαδικό δίκτυο υπηρεσιών του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), του μεγαλύτερου οργανισμού για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά και την κοινωνική επανένταξη στην Ελλάδα. Από  το 1989 προσφέρει στους χρήστες ναρκωτικών ουσιών μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή μέσα από ολοκληρωμένες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της εξάρτησης και των προβλημάτων που τη συνοδεύουν. Οι υπηρεσίες του προγράμματος είναι δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής και στοχεύουν στην πλήρη και οριστική αποχή από τις ουσίες και την παραβατικότητα και στην ισότιμη επανένταξη του ατόμου στην κοινωνία. Το πρόγραμμα έχει μακρά παράδοση παρεμβάσεων κοινωνικού, οικολογικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, οι οποίες σχεδιάζονται, οργανώνονται και υλοποιούνται από τα μέλη του, σε συνεργασία με  ομάδες πολιτών, δήμους, συλλόγους και φορείς.

 

Σημεία και μέρες συγκέντρωσης παιχνιδιών και παιδικών βιβλίων

Συμβουλευτικό Κέντρο Αθήνας, Βαλτετσίου 37, Εξάρχεια τηλ. 210 3300751,  Δευτέρα  έως Παρασκευή και ώρες 10:00-16:00

Συμβουλευτικό Κέντρο Ραφήνας, 25ο χλμ Λεωφ. Μαραθώνος, διασταύρωση Ραφήνας, ξύλινος οικίσκος τηλ. 22940 79900, Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και  ώρες 10.00-16.00