Το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας


Το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας και το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ σε συνεργασία με εννέα καλλιτέχνες σάς προσκαλούν στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2016 «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία» το Σάββατο 21 Μαΐου στο Μέγαρο Διομήδη (3ης Σεπτεμβρίου 146, Αθήνα).  

Για ένα βράδυ, το Ιστορικό Αρχείο γίνεται χώρος έμπνευσης, συνάντησης και διαλόγου μεταξύ διαφορετικών τοπίων και κόσμων που προτείνονται από τις ομάδες που συμμετέχουν. Το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ συμμετέχει στις εκδηλώσεις με εκθέσεις, εργαστήρια και δρώμενα από τις δημιουργικές ομάδες της θεραπευτικής κοινότητας. Στόχος της μακράς αυτής συνεργασίας του ΚΕΘΕΑ και του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας είναι η σύνδεση της καλλιτεχνικής έμπνευσης με τον κοινωνικό προβληματισμό.

Το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ οργανώνει δύο εκθέσεις, φωτογραφίας και εικαστικής κατασκευής, εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακών μουσικών οργάνων, ενημερωτική γωνιά για την κομποστοποίηση, χορευτικό δρώμενο με παραδοσιακούς χορούς από την Καππαδοκία, και μουσικό δρώμενο από το σχήμα Κρουστωδία με τη συμμετοχή του Κ. Κωνσταντάτου.

Το Ιστορικό Αρχείο πραγματοποιεί έκθεση πρωτότυπων τεκμηρίων από τον πλούτο των δωρεών που έχει δεχτεί, τα οποία εμπλουτίζουν, συνομιλούν και διασταυρώνονται με τις συλλογές και τα αρχεία της Εθνικής Τράπεζας. Ως χώρος ανάδειξης πολιτιστικών αγαθών και συνάντησης με την κοινωνία, συνδιαλέγεται επίσης με εννέα καλλιτέχνες που εμπνέονται από τις συλλογές του.

Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζονται εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους για το βράδυ του Σαββάτου 21 Μαΐου, από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα, οι οποίες περιλαμβάνουν έκθεση πρωτότυπου υλικού από το Ιστορικό Αρχείο, εκθέσεις χαρακτικής, ζωγραφικής και φωτογραφίας, εικαστικές εγκαταστάσεις, βίντεο, ξεναγήσεις, καλλιτεχνικό εργαστήρι, μουσικό δρώμενο, θέατρο και χορό.

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Έλενα Ακύλα, Ανδριάνα Δαούτη, Φίλια Δενδρινού, Φώτης Μαστιχιάδης, Παντελής Παντελόπουλος, Leeo Smutzig, Μάγδα Ταμμάμ, Βούλα Φερεντίνου, Χρύσα Χουλιάρα.

Οι εκθέσεις θα λειτουργήσουν έως τις 21 Ιουνίου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δείτε το πρόγραμμα

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210.8807.799