Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ζωγραφίζει την «Άνοιξη»


Το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ και το 2ο σχολείο ειδικής αγωγής  (ΕΕΕΕΚ) «Άνοιξη» στα Καμίνια σάς προσκαλούν την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 στις 19.00, στη γιορτή παρουσίασης της εικαστικής παρέμβασης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της σχολικής μονάδας.

Δίνοντας ένα έμπρακτο δείγμα αλληλεγγύης και σεβασμού απέναντι στη διαφορετικότητα, ενάντια στον στιγματισμό και την περιθωριοποίηση, τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ανέλαβαν πριν από πέντε μήνες την πρωτοβουλία αναμόρφωσης των χώρων της «Άνοιξης». Οι μαθητές και οι μαθήτριες της «Άνοιξης»  είναι παιδιά, νέοι και νέες 13-22 ετών με νοητική υστέρηση, αυτισμό, πολλαπλές αναπηρίες και σύνθετες μαθησιακές, γνωστικές, συναισθηματικές, κοινωνικές και αναπτυξιακές δυσκολίες ή προβλήματα ψυχικής υγείας.

Με τη συνδρομή εικαστικών και φοιτητών της Ανώτατης Σχολής Καλώς Τεχνών, μέλη του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ στη φάση της κοινωνικής επανένταξης πραγματοποίησαν μια εκτεταμένη εικαστική παρέμβαση τόσο στο εσωτερικό όσο και την πρόσοψη των 2.500 m2 κτιρίου, δίνοντάς του νέα όψη. Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της εταιρείας οικοδομικών χρωμάτων ΤΡΑΚΑΔΑΣ ΑΕΕ.

Στις 28 Ιουνίου το σχολείο «παραδίδεται» επίσημα στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, με μια γιορτή ανοικτή στη γειτονιά και την πόλη.  Η γιορτή  θα αρχίσει με ξενάγηση στους χώρους του σχολείου για την παρουσίαση της εικαστικής παρέμβασης, θα συνεχιστεί με δρώμενο των μαθητών του ΕΕΕΕΚ «Άνοιξη» και θα ολοκληρωθεί με συναυλία από το συγκρότημα «Χορδές», την Ομάδα Κρουστών του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ και την   αφιλοκερδή συμμετοχή της Φωτεινής Δάρρα και του Νίκου Τουλιάτου με το μουσικό του σχήμα Ηχόδραση.

Στον προαύλιο χώρο, όπου θα πραγματοποιηθούν τα δρώμενα και η συναυλία, θα εκτίθεται, επίσης,  η εικαστική εγκατάσταση «Η σκοτεινή πλευρά της κερήθρας», δημιουργία των μέλη του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ με την καθοδήγηση και εμψύχωση του εικαστικού Κώστα Σαχπάζη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

19.00 Προσέλευση
19.30 Ξενάγηση – παρουσίαση της εικαστικής παρέμβασης
20.00 Χαιρετισμοί
20.30 Δρώμενο των μαθητών του ΕΕΕΕΚ «Άνοιξη»
20.40 Συναυλία

2ο ΕΕΕΕΚ «Άνοιξη», Κεχαγιά 6, Καμίνια, Πειραιάς

Πληροφορίες: ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ, 210 4220708, info@kethea-nostos.gr