ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ στη Χίο: Πρόγραμμα ενημερωτικών δράσεων στα σχολεία


Πληθώρα ενημερωτικών δράσεων έχουν προγραμματίσει το επόμενο διάστημα το Συμβουλευτικό Κέντρο και το Πολυδύναμο Κέντρο Β. Αιγαίου με έδρα τη Χίο του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε σχολικές κοινότητες του νησιού και επικεντρώνονται στη χρήση του διαδικτύου και των οθονών. Αναλυτικά το πρόγραμμα των παρεμβάσεων:

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

13 & 14 Φεβρουαρίου: Διήμερη ενημερωτική παρέμβαση σε μαθητές και μαθήτριες του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χίου με θέμα: «Χρήση του διαδικτύου, ναι. Κατάχρηση, όχι».

22 Φεβρουαρίου: Παρέμβαση σε μαθητές και μαθήτριες του ΕΕΕΕΚ Χίου με θέμα: «Χρήση του διαδικτύου, ναι. Κατάχρηση, όχι».

ΜΑΡΤΙΟΣ

2 Μαρτίου: Παρέμβαση σε μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείο Χίου με αντικείμενο τη χρήση του διαδικτύου και τη γνωριμία με το ΚΕΘΕΑ.

3 Μαρτίου: Παρέμβαση σε μαθητές και μαθήτριες του 1ου Λυκείου Χίου με αντικείμενο τη χρήση του διαδικτύου και τη γνωριμία με το ΚΕΘΕΑ.

6 & 10 Μαρτίου:  Παρέμβαση σε μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείο Βαρβασίου με θέμα: «Διαδίκτυο & παιχνίδια: Πώς τα χρησιμοποιούμε προς όφελός μας».

8 Μαρτίου: Ενημερωτική παρέμβαση για γονείς στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χίου με θέμα τη χρήση του διαδικτύου, τον ρόλο της οικογένειας και τη γνωριμία με το ΚΕΘΕΑ.

15 & 16 Μαρτίου: Παρέμβαση σε μαθητές και μαθήτριες του 2ου  Δημοτικού Σχολείου Χίου με  θέμα «Χρήση του διαδικτύου, ναι. Κατάχρηση, όχι».

20 Μαρτίου: Παρέμβαση σε μαθητές και μαθήτριες του 3ου Λυκείου Χίου με αντικείμενο τη χρήση του διαδικτύου και τη γνωριμία με το ΚΕΘΕΑ.

21 Μαρτίου: Παρέμβαση σε μαθητές και μαθήτριες του 2ου Λυκείου Χίου με αντικείμενο τη χρήση του διαδικτύου και τη γνωριμία με το ΚΕΘΕΑ.

22 Μαρτίου: Παρέμβαση σε μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Κάμπου με θέμα: «Χρήση του διαδικτύου, ναι. Κατάχρηση, όχι».

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

6 Απριλίου:  Παρέμβαση σε μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Χίου με θέμα τη χρήση του διαδικτύου και τη γνωριμία με το ΚΕΘΕΑ.

26 Απριλίου: Παρέμβαση σε εκπαιδευτικούς του 2ου  Δημοτικού Σχολείου Χίου με θέμα τον ρόλο των εκπαιδευτικών και της οικογένειας στη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά και τη γνωριμία με το ΚΕΘΕΑ.

PODCAST

Οι μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ στη Χίο συνεχίζουν επίσης τη σειρά podcast για θέματα εξαρτήσεων:

Το επεισόδιο της 22ης Φεβρουαρίου θα παρουσιάσει το μοντέλο των Θεραπευτικών Κοινοτήτων.

Στις 22 Μαρτίου το podcast θα είναι αφιερωμένο στην απεξάρτηση στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Στις 26 Απριλίου το podcast θα αφορά τις πολιτισμικές και κοινωνικές επιρροές που σχετίζονται με τη χρήση αλκοόλ στην προσπάθεια του ατόμου για απεξάρτηση.