Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ μαγειρεύει για τα παιδιά της Στέγης Ανηλίκων Πειραιά


Λήξη ευρωπαϊκού προγράμματος κατάρτισης

Με μια παρέμβαση αλληλεγγύης ολοκληρώνεται το ευρωπαϊκό πρόγραμμα κατάρτισης στη μαγειρική τέχνη που υλοποίησε το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ για απεξαρτημένα άτομα. Οι εκπαιδευόμενοι σεφ θα μαγειρέψουν για τα παιδιά της Στέγης Ανηλίκων Πειραιά «Καλός Ποιμήν» σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, στις 13:00. 

Η παρέμβαση γίνεται στο πλαίσιο της πάγιας τακτικής του προγράμματος απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ στον Πειραιά να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με στόχο να συμβάλλει θετικά στη ζωή της ευρύτερης περιοχής και ιδιαίτερα με δράσεις αλληλεγγύης και υποστήριξης των πιο ευάλωτων τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. 

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
• προετοιμασία και προσφορά εδεσμάτων στα παιδιά που φιλοξενεί η Στέγη, 
• εικαστικό δρώμενο, 
• μουσική από τα μέλη του συγκροτήματος του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ.

Το πρόγραμμα κατάρτισης στη μαγειρική τέχνη (διάρκειας 400 ωρών) υλοποιήθηκε στο ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ από το Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΕΚΚΕΕ ΚΕΘΕΑ) και εντάσσεται στο Υποέργο {1}της πράξης «ΚΕΘΕΑ-Υπηρεσίες Κατάρτισης και Συμβουλευτικής σε απεξαρτημένα ή υπό απεξάρτηση άτομα με κωδ. ΟΠΣ 373886 του Ε.Π «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για περισσότερες πληροφορίες: Ανδρούτσου 63, Πειραιάς, τηλ: 2104220708,
www.kethea-nostos.gr, info@kethea-nostos.gr

Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ λειτουργεί στον Πειραιά από το 1993 και ανήκει στο πανελλαδικό δίκτυο υπηρεσιών του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Παρέχει δωρεάν υπηρεσίες, δε χορηγεί υποκατάστατα ή άλλες ουσίες και στοχεύει στην αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που συνδέονται με την εξάρτηση. Δίνει στα μέλη του την ευκαιρία να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν τα αίτια της εξάρτησης, να αναπτυχθούν προσωπικά και συναισθηματικά, να επαναπροσδιορίσουν την ταυτότητά τους και να ανακτήσουν τον έλεγχο της ζωής τους.