Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ Ελευσίνας στο αγώνα δρόμου «Ισσωρία Άρτεμις 2023»


Στον αγώνα δρόμου «Ισσωρία Άρτεμις 2023» στη Μάνη θα συμμετάσχει στις 24 Σεπτεμβρίου 2023 το Πολυδύναμο Κέντρο Ελευσίνας του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ με τα μέλη του.

Το αθλητικό γεγονός είναι «αγωνιστικός δόλιχος δρόμος 50 σταδίων», μια διαδρομή, δηλαδή, περίπου 10.000 μέτρων ανάμεσα στους λιμένες Σκουταρίου και Κότρωνα στη Λακωνία. Ο αγώνας διοργανώνεται  από το ινστιτούτο για την προβολή και την ανάπτυξη της Μάνης «Όμοιοι της Μάνης» και το ινστιτούτο «Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης στην Ιατρική» (Ι.Ε.Φ.Α.Ι), υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Ο στόχος των διοργανωτών να προβάλλουν τη σημασία της άσκησης ως συμπληρωματικού θεραπευτικού εργαλείου στην Ιατρική, συναντά την προσπάθεια που καταβάλει το ΚΕΘΕΑ  τα τελευταία χρόνια να αναδεικνύει τα τεκμηριωμένα οφέλη του αθλητισμού στη θεραπεία των εξαρτήσεων και να τον αξιοποιεί συστηματικά στα προγράμματά του.

Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ευχαριστεί θερμά για την υποστήριξη της συμμετοχής του στον αγώνα τον καθηγητή Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχαήλ Κουτσιλιέρη και τον Δήμο Ανατολικής Μάνης για τη φιλοξενία των μελών του στην περιοχή.