ΚΕΘΕΑ: Νέα διαδικτυακή σειρά επιστημονικών συναντήσεων “Εξάρτηση, Απεξάρτηση και Κοινωνία”


To ΚΕΘΕΑ και το περιοδικό ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ στο πλαίσιο της νέας διαδικτυακής σειράς επιστημονικών συναντήσεων Εξάρτηση, Απεξάρτηση και Κοινωνία σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε δωρεάν το πρώτο διαδικτυακό webinar με τίτλο Το μοντέλο της Θεραπευτικής Κοινότητας στη σημερινή διεθνή συγκυρία, την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021, 14:00-16:00.

Η παγκόσμια συνθήκη της πανδημίας τον τελευταίο χρόνο έχει επιφέρει παγκοσμίως σημαντικές ανατροπές στον σχεδιασμό και την παροχή υπηρεσιών στο πεδίο της απεξάρτησης. Οι άνθρωποι με προβλήματα χρήσης ουσιών ως ευάλωτη κοινωνικά ομάδα βρέθηκαν μια ακόμα φορά αντιμέτωποι με τον κίνδυνο περιθωριοποίησης αλλά και στέρησης της πρόσβασης σε υπηρεσίες. Οι θεραπευτικές υπηρεσίες κλήθηκαν να αναπροσαρμόσουν το πλαίσιο δράσης τους και την υποδομή τους, ενώ οι επαγγελματίες του χώρου, θεραπευτές και άλλοι, χρειάστηκε να διαχειριστούν μια πρόκληση σε πολλά επίπεδα. Σε αυτή τη νέα συνθήκη COVID-19, το μοντέλο της θεραπευτικής κοινότητας, με τη μακρά ιστορία και την χαρακτηριστική προσέγγιση αυτοβοήθειας που εκπροσωπεί, δείχνει τον δρόμο για μια ανανεωμένη και διαρκή επαφή με την κοινωνία, ανοικτό στην κριτική και τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων και των προτεραιοτήτων μεταξύ των ανθρώπων.

Εισηγητής: Φαίδωνας Καλοτεράκης, Ειδικός Βοηθός Διευθυντή ΚΕΘΕΑ, Πρόεδρος European Federation of Therapeutic Communities, Αντιπρόεδρος Worlds Federation of Therapeutic Communities.

Εγγραφή έως τις 31/3/2021: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe29dEDVQ_muFuLL5qi52G0CpRm9zphKQnP4XaAlnFBo-fl7A/viewform