ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ : Τρία χρόνια λειτουργίας


Με αφορμή τα τρία χρόνια λειτουργίας του το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων πραγματοποίησε τις πρώτες «ολοκληρώσεις» μελών του προγράμματος. Η τελετή των ολοκληρώσεων έγινε στη Θεραπευτική Κοινότητα του Προγράμματος στην Σπερχογεία, όπου παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Πρωτοπρεσβύτερος Δημ. Γεωργακόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κος Παναγιώτης Νίκας, ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών,  Αντώνης Κατσάς, εκπρόσωποι άλλων συλλόγων, γονείς, μέλη του προγράμματος, προσωπικό και εθελοντές.
Η τελετή διοργανώθηκε από τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας και το Σύλλογο Γονέων ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ.

Δεκαεπτά παιδιά, πρώην χρήστες ουσιών έχοντας διανύσει δυόμιση και πλέον  χρόνια καθαροί από ουσίες ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα και συνεχίζουν την πορεία τους στη ζωή.

Παράλληλα ολοκλήρωσαν το Πρόγραμμα Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ  οκτώ γονείς διαγράφοντας και αυτοί μαζί με τα παιδιά τους μια πορεία προσωπικής αλλαγής.

Στα μέλη  που ολοκλήρωσαν δόθηκε συμβολικά ένα μενταγιόν με το σχήμα της ελιάς και το εξής μήνυμα :
«Καλή συνέχεια στους επόμενους στόχους, κρατώντας ένα φύλλο ελιάς που συμβολίζει τη νίκη σε ένα μεγάλο αγώνα, σύμβολο επίσης της εύφορης γης και της καρποφορίας.
Αυτό το φύλλο έχει δύο πλευρές, μία σκούρα και τραχιά και μία ανοιχτόχρωμη και πιο τρυφερή.
Η σκούρα πλευρά του κινείται προς τα κάτω παραπέμποντας σε μια σκοτεινή και καθοδική πορεία που μετά από μια δυναμική στροφή αλλάζει. Το γύρισμα του φύλλου είναι η απόφαση για να γυρίσει η σελίδα.
Η κατεύθυνση γίνεται ανοδική, φαίνεται η φωτεινή πλευρά του φύλλου, ως ένα ανάλογο της φωτεινής πλευράς της ζωής.»

Τα παιδιά αυτά βρίσκονται σήμερα ανάμεσά μας διεκδικώντας ισότιμα μία θέση στην κοινωνία.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ στο τηλέφωνο 27210 89482 ή  στο info@kethea-kyttaro.gr