ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ: Καθαρισμός της παραλίας στη Ζαχάρω 


Σαράντα εθελοντές προερχόμενοι από το ΚΕΘΕΑ Πύργου, Πάτρας, Καλαμάτας και Ναυπλίου και ο Δήμος Ζαχάρως συμμετείχαν στη δράση καθαρισμού της παραλίας της Ζαχάρως, την Τετάρτη 17 Μαΐου. Η πρωτοβουλία ήταν του Πολυδύναμου Κέντρου και του Προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης Πύργου του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ–ΟΞΥΓΟΝΟ.

Ο Τομέας Καθαριότητας του Δήμου Ζαχάρως διέθεσε γάντια και πλαστικές σακούλες και στη συνέχεια ανέλαβε την αποκομιδή των απορριμμάτων που συγκεντρώθηκαν.

Τα κεντρικό καφέ της Ζαχάρως «Esquina» προσέφερε απλόχερα σάντουιτς και νερά στους εθελοντές, εις μνήμην του πρώην ιδιοκτήτη του Θανάση Αλεξανδρόπουλου.

Οι εθελοντές καθάρισαν με όρεξη και μεράκι τον χώρο του δημοτικού camping και έπειτα συνέχισαν κατά μήκος της παραλίας, από το παλαιό περίπτερο προς την παραλία του Καϊάφα, γεμίζοντας με σκουπίδια περίπου 50 σακούλες.

Η δράση συνέβαλε ουσιαστικά στη φροντίδα και ανάδειξη της παραλίας, που θα αρχίσει σύντομα να φιλοξενεί παραθεριστές και λουόμενους,  και  υπενθύμισε την υποχρέωση όλων μας να τη διατηρούμε καθαρή, αποφεύγοντας αυστηρά τη ρίψη σκουπιδιών.

Στη δράση παρέστη ο Αντιδήμαρχος Ζαχάρως Φ. Αλεξανδρόπουλος και συνεχάρη την υπεύθυνη του ΚΕΘΕΑ Πύργου Κωνσταντίνα Φραγκιά, η οποία με τη σειρά της ανέφερε πως η αντιμετώπιση των εξαρτήσεων συμβαδίζει με μια στάση ενεργητικής φροντίδας του περιβάλλοντος.