Το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ ανακαινίζει δημοτικό παιδικό σταθμό


Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε μια περίοδο που τα σχολεία αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα, το προσωπικό, τα παιδιά και οι γονείς του 7ου δημοτικού παιδικού σταθμού Καλαμάτας,  βρέθηκαν μπροστά σε μια ευχάριστη έκπληξη. Τα μέλη του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ ανακαίνισαν τους χώρους του σταθμού, μετά από αίτημα της Επιτροπής Εθελοντισμού του Δήμου, με στόχο να βελτιώσουν τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των παιδιών. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης η ομάδα του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ που ανέλαβε την ανακαίνιση έβαψε τους εσωτερικούς χώρους και περιποιήθηκε την αυλή.

Με μια δράση αλληλεγγύης σε δύσκολους καιρούς, ο Γιώργος και ο Κώστας, που είχαν την ευθύνη της παρέμβασης και τα άλλα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας, ο Γιάννης, ο Δημήτρης και ο Γιώργος,  που πριν από λίγες μέρες έμαθαν ότι πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, τα παιδιά της Επανένταξης,  που προσπαθούν να στήσουν τη ζωή τους από την αρχή μέσα σε ένα περιβάλλον κοινωνικής απορρύθμισης, ανεργίας και έλλειψης προοπτικής, έδειξαν ότι  δεν υπάρχει  «εμείς» και «αυτοί».

Πρώην χρήστες που εντάχθηκαν σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης, και επιστρέφουν στην κοινωνία ενεργά,  με υποχρεώσεις και δικαιώματα, στην υγεία, στην εργασία, στη ζωή και τη διάθεση να προσφέρουν στους άλλους.