Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ συνεχίζει τις δράσεις του για την ένταξη των προσφύγων στη Λάρισα


Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό του με στόχο να υποστηρίξει την ένταξη των προσφύγων που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας στη Λάρισα. Το θεραπευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων ανέλαβε τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε ενήλικες πρόσφυγες, στο πλαίσιο του προγράμματος «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση – Γλώσσα και Πολιτισμός», που υλοποιείται με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.  

Το πρόγραμμα αφορά τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε σπίτια μέσα στον αστικό ιστό της πόλης και εκείνους που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας. Λειτουργούν τρία τμήματα, στα οποία πραγματοποιούνται τρίωρα μαθήματα δύο φορές την εβδομάδα.

Δύο φιλόλογοι – εκπαιδευτικοί του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, παραδίδουν μαθήματα στο πρωινό Τμήμα Ενηλίκων που λειτουργεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου στη Λάρισα.

Το διδακτικό υλικό έχει δημιουργηθεί ειδικά για ενήλικες μετανάστες στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Μεταξύ των μαθημάτων είναι η κατανόηση προφορικού ελληνικού λόγου, επικοινωνιακές δεξιότητες, ελληνική γλώσσα και πολιτισμός, στοιχεία σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, κ.α. Τα μαθήματα θα διαρκέσουν μέχρι τα μέσα Ιουνίου.