ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ: Διήμερο δράσης στη θεραπευτική κοινότητα


Το προσωπικό και τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ οργανώνουν το Σάββατο 15 & την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 στο χώρο της θεραπευτικής κοινότητας, στο 2ο χλμ. Λάρισας-Κοζάνης, ένα ανοιχτό Σαββατοκύριακο αλληλεγγύης. Εννέα μήνες μετά την καταστροφή, “Η ΕΞΟΔΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ” με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Δημοτικής Αρχής και των πολιτών.

Στόχος της συλλογικής δράσης είναι η συνεύρεση, η αλληλεπίδραση και η ενδυνάμωση της σχέσης του θεραπευτικού προγράμματος με την τοπική κοινωνία. 

Από το 1989 μέχρι τον Σεπτέμβρη 2023, η θεραπευτική κοινότητα στη Γιάννουλη, αποτέλεσε ένα σημαντικό μέρος της σύγχρονης ιστορίας της πόλης. Πρόσφερε δωρεάν, έγκυρη και αποτελεσματική βοήθεια σε χιλιάδες ελληνικές οικογένειες που αντιμετώπιζαν το πρόβλημα της εξάρτησης. 

Οι πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου κατέστρεψαν σε λίγη ώρα, όσα είχαν χρειαστεί χρόνια και πολλή προσπάθεια για να γίνουν. Οι λάσπες βούλιαξαν τις εγκαταστάσεις της κοινότητας, τη βιβλιοθήκη, τα αρχεία, το ξυλουργείο.

Στο διήμερο αυτό θα συμμετέχουν εκτός από το προσωπικό και τα μέλη του θεραπευτικού προγράμματος, απόφοιτοι του προγράμματος, ο Σύλλογος Οικογένειας & Φίλων, προσωπικό και μέλη από το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ στο Βόλο, προσωπικό και μέλη από το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στη Θεσσαλονίκη, προσωπικό και μέλη από το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στα Ιωάννινα και στην Κοζάνη, επαγγελματίες της Λάρισας και εθελοντικές ομάδες, συλλογικότητες και φορείς της πόλης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: 

Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024, 08.30-15.30: Εργασίες αποκατάστασης στις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στο 2ο Χλμ. Λάρισας-Κοζάνης

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024: 2ο Χλμ. Λάρισας-Κοζάνης

  • Εργασίες αποκατάστασης: 08.30-10:30
  • Αγιασμός: 11.00

Το διήμερο θα πλαισιώσουν μουσικά οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του MUSICA RADIO, me_nta + Semis Petrakis