Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ανοίγει τις πόρτες του στα παιδιά των προσφύγων


Ακαδημία Ποδοσφαίρου για παιδιά προσφύγων εγκαινίασε το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στις εγκαταστάσεις του στη Λάρισα. Στο σύγχρονο γήπεδο 5Χ5 του θεραπευτικού προγράμματος τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν την τέχνη του ποδοσφαίρου και του «ευ αγωνίζεσθαι» και να συμμετέχουν σε αγώνες μαζί με μαθητές της Λάρισας. Η πρωτοβουλία του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ έχει στόχο να ανακουφίσει τα προσφυγόπουλα μέσα από το παιχνίδι και τον αθλητισμό και να υποστηρίξει την ένταξή τους στον τοπικό ιστό. Παράλληλα, τα στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης ενάντια στον αποκλεισμό.

 «Υπάρχει μια ομάδα αποκλεισμένων ανθρώπων στο ΚΕΘΕΑ που πριν αρκετά χρόνια αντιμετώπισαν παρόμοιες δυσκολίες, έζησαν στο πετσί τους την απομόνωση αλλά προσπάθησαν να ενταχθούν την κοινωνία.

Αρκετοί τα κατάφεραν και ξεπέρασαν τα προβλήματα. Χτίζουμε λοιπόν τώρα μια δράση για τα παιδιά των προσφύγων ώστε να συμβάλλουμε και εμείς να ξεπεράσουν αυτά τα παιδιά τις δυσκολίες, να τα βοηθήσουμε να ενταχθούν στην κοινωνία αλλά και ταυτόχρονα να συνδυάσουμε και το εκπαιδευτικό κομμάτι.

Τέλος και πέρα από όλα τα άλλα επιδιώκουμε με αυτό τον τρόπο να ξεπεραστούν και οι παρανοήσεις από κάποιους, γιατί ακούγονται απίστευτα πράγματα» είπε μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ.»

Β. Κυριτσάκας, υπεύθυνος εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ

Την οργάνωση έχει αναλάβει το Εναλλακτικό Σχολείο Ενηλίκων του θεραπευτικού προγράμματος σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων. Η δράση προγραμματίζεται να διαρκέσει για τουλάχιστον δύο χρόνια.  Ο χώρος διεξαγωγής των αγώνων θα είναι γήπεδο του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στο 2ο χλμ. Λάρισας – Κοζάνης.