Το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ζωγραφίζει το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών


Χαρούμενα παιδικά πρόσωπα γέμισαν το Κυριακάτικο Σχολείο των Μεταναστών όταν οι μικροί του μαθητές αντίκρισαν το σχολείο τους μια Κυριακή του Δεκέμβρη. Τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ επί πέντε μέρες είχαν δουλέψει σκληρά με κέφι, μεράκι και φροντίδα, για να το καθαρίσουν και να το ομορφύνουν με ζωγραφιές.

Οι ίδιοι περιγράφουν εμπειρία της δράσης τους

«Όταν μια ομάδα ανθρώπων βρίσκεται στο κατάλληλο περιβάλλον μπορεί να ανθίσει. Τα ερεθίσματα είναι πολλά. Αρκεί μια ιδέα, αρκεί μια απόφαση μα πάνω από όλα ένας κοινός στόχος.  Στόχος μας η ομαδικότητα, η προσφορά και η δημιουργία.

Έμπνευση μας  οι μετανάστες, η ανάγκη των μικρών παιδιών για μάθηση και γνώση. Υπήρξαμε κι εμείς μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα και ξέρουμε. Συνυπάρχουμε μέσα στην κοινότητα με μετανάστες και τους νιώθουμε.

Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών προσφέρει ένα σημαντικό έργο συμβάλλοντας στην αλλαγή, στην ενίσχυση της αξιοπρέπειας αυτών των ανθρώπων και βοηθώντας τους να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. Πήραμε όλοι μαζί μια απόφαση να ομορφύνουμε και να φροντίσουμε μέρος του κτιρίου του Σχολείου. Η υπεύθυνη του Σχολείου δέχτηκε την πρόταση μας με μεγάλη χαρά και συγκίνηση. Το σχολείο πρόσφερε τα χρήματα κι εμείς την ιδέα, τη διάθεση και την υλοποίηση της.

Πήραμε τις σκούπες και τις σφουγγαρίστρες και καθαρίσαμε. Πήραμε τα πινέλα μας και τα χρώματα και ζωγραφίσαμε. Επί πέντε μέρες δημιουργήσαμε, παιδευτήκαμε, χαρήκαμε, συγκινηθήκαμε, απογοητευτήκαμε (όταν δεν είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα), προσπαθήσαμε, επιμείναμε, γελάσαμε, αγκαλιαστήκαμε, διαφωνήσαμε, συμφωνήσαμε.

Στο τέλος νιώσαμε περηφάνια. Πετύχαμε το στόχος μας.

Όταν ήρθαν τα παιδάκια στο σχολείο, την  Κυριακή, δεν το πίστευαν. Τα πρόσωπά τους φωτίστηκαν. Το γέλιο και η χαρά ηχούσαν στο κτίριο. Η συγκίνηση απερίγραπτή.

Δώσαμε και πήραμε πολλή αγάπη. Ευχαριστούμε και υποσχόμαστε ότι η προσφορά μας στις ευπαθείς ομάδες, στις οποίες ανήκουμε κι εμείς, θα συνεχιστεί.»