Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου


Ιστορίες από μια παράλληλη πραγματικότητα: Ηχητικός περίπατος για τη ζωή μετά τα ναρκωτικά

Άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, πρώην εξαρτημένοι χρήστες ουσιών, μας «ξεναγούν» στον δημόσιο χώρο μέσα από ηχητικές αφηγήσεις και ντοκουμέντα, δημιουργώντας τη δική τους ιδιότυπη χαρτογράφηση της πόλης. Στα πλέον πολυσύχναστα, υποβαθμισμένα ή κοσμοπολίτικα σημεία της Αθήνας, οι θεατές του Φεστιβάλ θα φορέσουν ακουστικά για να ακούσουν ιστορίες από μια παράλληλη πραγματικότητα: για την πλάνη και τον χαμένο χρόνο, για την Ομόνοια και το Πεδίον του Άρεως, για την Αριστερά, τον καπιταλισμό, τον κινηματογράφο, τα rave πάρτυ, την Eντατική, τα πανεπιστημιακά έδρανα και την αξία του χρήματος. Αφηγήσεις για το παρελθόν και το μέλλον, με χιούμορ, ποιητικότητα και αργκό γλώσσα, ειπωμένες από εκείνους που αποφάσισαν να δουν τη ζωή πέρα από τα ναρκωτικά. Από τις καλλιτεχνικές ομάδες του προγράμματος απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της φετινής συνεργασίας του ΚΕΘΕΑ με το Φεστιβάλ Αθηνών, προγραμματίζονται ειδικά event – happening με τη συμμετοχή των καλλιτεχνικών ομάδων του ΚΕΘΕΑ, τα οποία θα πραγματοποιούνται στο προαύλιο της Πειραιώς 260. μετά τη λήξη των βραδινών θεατρικών παραστάσεων.

Με τη στήριξη του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.