22.03.2024 |

ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ: “Η ευκαιρία που δεν χάθηκε” σε σχολεία του Ηρακλείου


Το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και η Μονάδα για Άτομα με Ψυχιατρική Συννοσηρότητα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, επιθυμεί να προσφέρει το παιδικό παραμύθι «Η ευκαιρία που δεν χάθηκε» στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου με σκοπό τον εμπλουτισμό των σχολικών βιβλιοθηκών.

Ένα παιδικό παραμύθι που έγραψαν  τα μέλη του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής της Μονάδας και μέσα από αυτή την πρωτοβουλία επιθυμούν να περάσουν το δικό τους μήνυμα για την αξία της αποδοχής, της συμπερίληψης και του σεβασμού στο διαφορετικό.

Το παραμύθι:

Η ευκαιρία στη ζωή, στην αλλαγή, στην αγάπη, στη συντροφικότητα κινδυνεύει. Κινδυνεύει από το στίγμα και την προκατάληψη. Αυτούς τους εχθρούς μπόρεσαν να νικήσουν οι πρωταγωνιστές μας, αφού βέβαια πρώτα τους έλαχε να βιώσουν όλων των λογιών τα συναισθήματα: φόβο, θυμό, ντροπή, απογοήτευση, χαρά, αγάπη, έκπληξη.

Τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία που επιθυμούν να φιλοξενήσουν το παραμύθι «Η ευκαιρία που δεν χάθηκε» στις σχολικές βιβλιοθήκες τους μπορούν να επικοινωνήσουν στο παρακάτω email psysyn@kethea-ariadni.gr.