ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ και Εθνικό Θέατρο για τις ευάλωτες ομάδες


Ένας νέος χώρος εγκαινιάζεται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, ο Χώρος Δράσης, προϊόν της σύμπραξης του Εθνικού με το ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ, το θεραπευτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια. Η συνεργασία θα περιλαμβάνει την πραγματοποίηση εργαστηρίων στο χώρο αυτό για ευπαθείς ομάδες, όπως οι εξαρτημένοι, οι άστεγοι, άτομα που ζουν στο όριο της φτώχιας κ.ά.  Στόχος των δύο φορέων είναι, μέσω του ανοίγματος στην κοινωνία, να φέρουν τις ομάδες αυτές σε επαφή με τη θεατρική πράξη.

Αφετηρία για τη δημιουργία του Χώρου Δράσης αποτέλεσε η πραγματοποίηση τριών διαδραστικών εργαστηρίων στα οποία συμμετείχαν τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ στο πλαίσιο του θεσμού Θέατρο κατ’ Οίκων».

Στο Χώρο Δράσης θα πραγματοποιούνται πλέον συστηματικά θεατρικά εργαστήρια και παρουσιάσεις σε μορφή work in progress, στο οποία θα μπορούν να συμμετέχουν οι ευπαθείς ομάδες που υποστηρίζονται από οργανισμούς και φορείς. Με τις συναντήσεις αυτές επιδιώκεται η δημιουργία μιας διαλεκτικής σχέσης ανάμεσα στην τέχνη και την κοινωνία, η καλλιέργεια συλλογικής συνείδησης και ομαδικού πνεύματος, η ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και η προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων.