Ημερίδα για τα Δικαστήρια Θεραπείας από τα Ναρκωτικά


Ημερίδα με θέμα «Τα Δικαστήρια Θεραπείας από τα Ναρκωτικά (ΔΘΝ): Η θεραπεία του εξαρτημένου από τα ναρκωτικά δράστη», συνδιοργανώνουν το ΚΕΘΕΑ, η Νομική Σχολή του ΑΠΘ και το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας, το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικοί και δικαστικοί λειτουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συζητήσουν τη λειτουργιά των Δικαστηρίων Θεραπείας από τα Ναρκωτικά και τις προοπτικές δημιουργίας τους και στην Ελλάδα. Τα Δικαστήρια Θεραπείας από τα Ναρκωτικά, σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς, παρέχουν υπηρεσίες θεραπείας σε συνδυασμό με τη δικαστική εποπτεία.  Πρόκειται για ένα μοντέλο ποινικής αντιμετώπισης που μπορεί να βελτιώσει όχι μόνο τη σωματική και ψυχοκοινωνική υγεία του δράστη και να συμβάλει στην επανένταξή του, αλλά και να ενισχύσει τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, αντιμετωπίζοντας τα βασικά αίτια της εξάρτησης και της παραβατικότητας. Η ημερίδα διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ, στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Ποινικό Δίκαιο και Εξαρτήσεις»,  στο οποίο συμπράττουν οι 3 φορείς που διοργανώνουν την επιστημονική αυτή συνάντηση.

Η ημερίδα είναι ανοικτή στο κοινό και θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Κωνσταντόπουλος (αιθ. 112) της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ (Κτίριο: Αμφιθέατρο ΝΟΕ, 1ος όροφος), με ώρα έναρξης τις 16:30.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία από αγγλικά σε ελληνικά.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες: vagounari@law.auth.gr