Ημερίδα “Έφηβος και οικογένεια”


Το Δίκτυο Συνεργασίας για την Υποστήριξη των Νέων (ΔΙ.ΣΥ.Ν.), στο οποίο μετέχει το ΚΕΘΕΑ, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Έφηβος και οικογένεια: Σύγχρονες προσεγγίσεις και δυνατότητες θεσμικής δικτύωσης», την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», Ακαδημίας 50) από τις 9.00 π.μ. έως τις 16.00 μ.μ.

Την ημερίδα θα απασχολήσουν θέματα όπως η ψυχική ανθεκτικότητα στη σχολική κοινότητα, ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας στη σχολική επίδοση, η πρόληψη και η αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού, η εφηβεία στον χώρο της παιδικής προστασίας, εφηβεία και παραβατικότητα, η χρήση του διαδικτύου στην εφηβεία, ενώ θα αναλυθούν παραδείγματα και δράσεις καλής πρακτικής από τους φορείς που συμμετέχουν στον Δίκτυο.

Το ΚΕΘΕΑ θα εκπροσωπήσουν το Δίκτυο Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης και το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ με εισηγήσεις που αφορούν αφενός την αναγκαιότητα δικτύωσης και διεπιστημονικής διαχείρισης περιστατικών και αφετέρου τη θεραπευτική αντιμετώπιση της χρήσης στην εφηβεία σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο.

Στο Δίκτυο μετέχουν η Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων του Δικαστηρίου Ανηλίκων Αθήνας, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, το Ίδρυμα Χατζηκώστα, το Δίκτυο Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ, το  ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, τα Παιδικά Χωριά SOS, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, το Κέντρο Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ και το 18 ΑΝΩ.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας: