Ημέρες γιορτής και τέχνης για τα 28 χρόνια του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ


Ημέρες γιορτής με τέχνη και επικοινωνία από το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, που συμπληρώνει 28 χρόνια δίπλα στους χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους. Το Σάββατο 24 και τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου οι δημιουργικές ομάδες του προγράμματος απεξάρτησης που έχει παντρέψει τη θεραπεία με την τέχνη παρουσιάζουν στο θέατρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) μουσικοχορευτική και θεατρική παράσταση με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

Σάββατο 24/11, στις 20.00′. Μουσικοχορευτική παράσταση «Ταξίδι στην Ελλάδα»

Οι Ομάδες Μουσικής και Χορού του Πολιτιστικού Στεκιού του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ παρουσιάζουν χαρακτηριστικά τραγούδια και σκοπούς από διάφορες περιοχές: Θράκη, Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Ήπειρος, Κρήτη, Νησιά, Μικρά Ασία. Μια περιδιάβαση στον ελληνισμό και την πλούσια μουσικοχορευτική του παράδοση, με μότο τα λόγια της Δόμνας Σαμίου:  «Το τραγούδι για μένα είναι η χαρά της ζωής… Αρχίστε να τραγουδάτε και να χορεύετε! Έχω περάσει δύσκολη ζωή, το τραγούδι με έσωσε, μου δίνει ζωντάνια και δύναμη.»

Μουσική διεύθυνση και διδασκαλία: Δημήτρης Μητσοτάκης, επιμορφωτής μουσικής στο ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ
Χορευτική διδασκαλία: Βαγγέλης Κουτσοπάνος, επιμορφωτής φυσικής αγωγής-χοροδιδάσκαλος στο ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Δευτέρα 26/11, στις 20.30′. Θεατρική παράσταση «Το παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ

Η Ομάδα θεάτρου του Πολιτιστικού Στεκιού του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ανεβάζει ένα έργο ύμνο στην ανθρώπινη ανάγκη του σχετίζεσθαι με ισότιμους όρους, προϋπόθεση και για μια ζωή καθαρή, χωρίς ουσίες. Στο Παλτό ο Γκόγκολ ξετυλίγει την ιστορία ενός ταπεινού δημοσίου υπαλλήλου, ο οποίος αποφασίζει να αγοράσει, κάνοντας αιματηρές οικονομίες, ένα παλτό. Προς στιγμή, η ζωή του φαίνεται να γίνεται καλύτερη, ωστόσο ένα ατυχές γεγονός θα τον φέρει αντιμέτωπο με την αναλγησία της γραφειοκρατίας, εντείνοντας τελικά τη μοναξιά του και την κοινωνική του απομόνωση. Ο κόσμος του Παλτού είναι ο αιώνιος κόσμος των ανθρώπων εκείνων που υπηρετούν έναν μηχανισμό, εντεταλμένο να υποτάσσει και να αποβλακώνει. Η προσπάθεια του πρωταγωνιστή να ξεφύγει αποδεικνύεται μάταιη, καθώς στηρίζεται συμβολικά στην υλική πλευρά, παραβλέποντας την ουσία: τις ανθρώπινες σχέσεις.

Διασκευή κειμένου και σκηνοθεσία: Δημήτρης Μικιός, επιμορφωτής θεάτρου στο ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ.

Oι Ομάδες Μουσικής, Θεάτρου και Χορού του Πολιτιστικού Στεκιού απαρτίζονται από απόφοιτους του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, αλλά και φίλους-εθελοντές του προγράμματος. Με σταθερές εβδομαδιαίες συναντήσεις και με τη βοήθεια των επιμορφωτών τους, οι Ομάδες στοχεύουν στη μάθηση, στην προσωπική και ομαδική βελτίωση και στην καλλιέργεια των μελών τους. Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους παρουσιάζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε ανοικτές εκδηλώσεις στην πόλη και στις εγκαταστάσεις του προγράμματος.

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ευχαριστεί θερμά την ΑΣΚΤ για την ευγενική παραχώρηση του θεάτρου της και τον Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ για την πολύτιμη συμβολή του στην εκδήλωση.