Γκολ για την απεξάρτηση


Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ σε συνεργασία με εννέα ακόμα σημαντικούς φορείς της Λάρισας και ομάδες εργαζομένων οργανώνει, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 στις αθλητικές του εγκαταστάσεις. Το τουρνουά ξεκινά την Τρίτη 20 Οκτώβριου 2015 και θα διαρκέσει τρεις περίπου μήνες με τη συμμετοχή 10 ομάδων. Έπαθλο η χαρά του παιχνιδιού, η ομορφιά του ποδοσφαίρου και η ευγενής άμιλλα χωρίς φανατισμούς και βία.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα για την ανακοίνωση του τουρνουά από τους εκπροσώπους του θεραπευτικού προγράμματος σημειώθηκαν τα εξής:

«Σε μια περίοδο όπου εντείνονται τα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας, οι εξαρτήσεις και ο κοινωνικός αποκλεισμός, η στήριξη και η ένταξη των πιο ευάλωτων αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την κοινωνία μας. Η κρίση είναι παντού γύρω μας, είναι παρούσα. Και είναι κρίση κοινωνική, οικονομική, ηθική, πολιτιστική, μια κρίση αξιών.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε την ανάγκη να γνωριστούμε μεταξύ μας, να μιλήσουμε για αλληλεγγύη και συνεργασία ανάμεσα στους φορείς της πόλης μας. Ως θεραπευτικό πρόγραμμα ΕΞΟΔΟΣ, ένα από τα παλαιότερα προγράμματα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) με συνεχή παρουσία στην πόλη της Λάρισας από το 1989 – 26 ολόκληρα χρόνια – κρατάμε ανοιχτό έναν ακόμη δίαυλο επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία και εκπέμπουμε ένα πραγματικά αισιόδοξο μήνυμα ζωής και ελπίδας μέσα από τον αθλητισμό.

Στόχος του προγράμματός μας είναι η αλλαγή του τρόπου ζωής των χρηστών με την πλήρη αποχή τους από τη χρήση ουσιών και η προετοιμασία της ομαλής κοινωνικής τους επανένταξης. Οι αθλητικές δραστηριότητες αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι στην προσπάθεια για δραστηριοποίηση και κοινωνική επανένταξη των μελών που παρακολουθούν το πρόγραμμά μας.»

Α΄ όμιλος
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Κωνσταντίνος Κούμας»
Θεσσαλικό Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή»
Δήμος Λαρισαίων
ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ
Π.Υ.Λ.

Β΄ όμιλος
ALFA WOOD
ΔΕΥΑΛ
Εργαζόμενοι Μηχανικού
Τ.Ε.Ε.
Παλαίμαχοι ΑΕΛ

Οι 4 πρώτοι των ομίλων συνεχίζουν στην επόμενη φάση, ενώ οι τελευταίοι αποκλείονται από τη συνέχεια του Τουρνουά. Οι 8 ομάδες που θα περάσουν στην επόμενη φάση θα παίξουν χιαστί (ο πρώτος και ο δεύτερος του ενός ομίλου με τον τέταρτο και τον τρίτο αντίστοιχα του άλλου ομίλου και αντίστροφα) σε νοκ-άουτ αγώνες. Για την επόμενη φάση, οι 4 ομάδες που θα προκύψουν θα κληρωθούν μεταξύ τους, ώστε να προκύψουν τα ζευγάρια των ημιτελικών σε αγώνες νοκ-άουτ. Οι νικητές των ημιτελικών θα παίξουν στον μεγάλο τελικό του Τουρνουά και οι ηττημένοι στον μικρό.