Γιορτή ζωής για τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ


Συγκινητικές στιγμές έζησε η οικογένεια του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, γιορτάζοντας τις Ολοκληρώσεις μελών, γονέων και συντρόφων.

Συνάνθρωποί μας από Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Κάλυμνο, Ρόδο και Αλβανία ολοκλήρωσαν τη θεραπευτική τους πορεία, ξεπερνώντας τον εφιάλτη της εξάρτησης και συνεχίζουν το ταξίδι της αυτογνωσίας και της προσωπικής ολοκλήρωσης μέσα στη δύσκολη συγκυρία της εποχής μας, αποδεικνύοντας ότι στην εξάρτηση υπάρχει διέξοδος. «Ένας κύκλος έκλεισε και ένας νέος ανοίγει, τίποτα δεν τελειώνει εδώ, τώρα αρχίζει ένα νέο, πιο δύσκολο ταξίδι στη ζωή» δήλωσαν οι συμμετέχοντες.

Η τελετή των Ολοκληρώσεων πλαισιώθηκε από τη θεατρική παράσταση «Ο πεταλουδόσαυρος» του Ε.Τριβιζά, όπου πρωταγωνιστές ήταν τα ίδια τα μέλη των προγραμμάτων, χαρίζοντας στιγμές γέλιου, χαράς, συγκίνησης και προβληματισμού «για του γυρισμού το δρόμο», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

Η προσπάθεια των μελών του προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και των οικογενειών τους οι οποίοι βίωσαν την καθοδική πορεία της εξάρτησης και βρήκαν τη δύναμη να αναγεννηθούν και να την αναστρέψουν, δίνει δύναμη σε όσους παραμένουν στο σκοτάδι των εξαρτήσεων αλλά και στον καθένα από μας ότι μπορούμε ν’ αντιμετωπίσουμε τους φόβους και τις αδυναμίες μας διεκδικώντας το μέλλον που μας αξίζει. Προϋπόθεση η προσωπική βούληση για ζωή και η αλληλεγγύη στις δύσκολες στιγμές.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Ηρακλείου για την παραχώρηση του Θεατρικού Σταθμού, τον Καλλιτεχνικό Πολυχώρο «ΔιαΡτηρητέο» και ιδιαίτερα τους: κ.Οικονομέα, Πάνο Ιωαννίδη, Ελευθερία Σινατσάκη, Μαρία Κοπανάκη, Φαίη Ταμιωλάκη και Μαρία Χαρίτου για την πολύτιμη βοήθειά τους στα σκηνικά της παράστασης καθώς και τη δασκάλα κ.Έλενα Κατριαδάκη που επίσης βοήθησε στα σκηνικά. Το Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ για τη φροντίδα του μπουφέ, την Ομάδα Εθελοντών – Πολιτών ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ που είναι σταθερά δίπλα μας και τον κ.Κώστα Κριτσωτάκη για τη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης.