“Για ένα ασφαλές σχολείο χωρίς εξαρτήσεις”. Ημερίδα ΚΕΘΕΑ-ΙΕΠ


Ανοικτή ημερίδα με θέμα «Για ένα ασφαλές σχολείο χωρίς εξαρτήσεις» διοργανώνουν το ΚΕΘΕΑ και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής στις 6 Απριλίου στην Αθήνα.

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, στελέχη της εκπαίδευσης, γονείς και όλους όσοι ενδιαφέρονται για την υγιή ανάπτυξη και ψυχική συγκρότηση των παιδιών και των εφήβων, και προσβλέπουν σε ένα ασφαλές σχολείο που εφοδιάζει με δεξιότητες ζωής και θωρακίζει ενάντια στις εξαρτήσεις.

Μέσα από εισηγήσεις, παρουσιάσεις και εργαστήρια, η ημερίδα στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, την ανταλλαγή εμπειριών και προβληματισμών, τη διάδοση καλών πρακτικών και τη δικτύωση μεταξύ των σχολικών μονάδων και των φορέων κοινωνικής φροντίδας και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων. To αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας θα ανακοινωθεί σύντομα στoυς ιστοτόπους του ΙΕΠ και του ΚΕΘΕΑ. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τόπος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο Άλκης Αργυριάδης, Κεντρικό Κτίριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30-Προπύλαια. Tα βιωματικά εργαστήρια θα διεξαχθούν στο Μέγαρο Θεωρητικών Επιστημών (Κτίριο Νομικής Σχολής), στην οδό Σόλωνος 57.

Δηλώσεις συμμετοχής: Για να δηλώσετε συμμετοχή στην ημερίδα μεταβείτε στον σύνδεσμο:  http://www.iep.edu.gr/el/dilosi-symmetoxis

Για τη συμμετοχή στην ημερίδα (150 άτομα) και στα εργαστήρια (25 άτομα ανά εργαστήριο) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Βεβαιώσεις συμμετοχής στην ημερίδα θα δοθούν ηλεκτρονικά. Όσοι συμμετάσχουν σε εργαστήρι θα λάβουν, εκτός από τη βεβαίωση συμμετοχής στην ημερίδα, χωριστή βεβαίωση παρακολούθησης του εργαστηρίου. Όσοι συμμετάσχουν μόνο σε εργαστήρι, θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής μόνο σε αυτό.

Τηλέφωνα για δήλωση συμμετοχής:

Βασιλική Αναστασοπούλου, 213-1335-569

Όλγα Κολιοφώτη , 213-1335-302

Κωνσταντίνα Υφαντή, 210-9212961

Ελευθερία Αλαμπάνου, 210-9212961