Γενική Συνέλευση ΚΕΘΕΑ: Ομοφωνία για την προάσπιση του αυτοδιοίκητου


Πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση του ΚΕΘΕΑ, η οποία αποτελεί το ανώτατο θεσμικό του όργανο και την πεμπτουσία της αυτοδιοίκησής του.

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις που απειλούν με κατάργηση την αυτοδιοίκηση του ΚΕΘΕΑ και το θεραπευτικό του μοντέλο, σύσσωμη η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού αποφάσισε τη συνέχιση της θητείας του εκλεγμένου κατά τις 15/10/17 άμισθου ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Οργανισμού. Επιπλέον, εξουσιοδότησε το ΔΣ να προσφύγει εκ μέρους του ΚΕΘΕΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αποφασισμένη για τη συνέχιση του αγώνα να μην περάσει η ΠΝΠ, η Γενική Συνέλευση με ψήφισμά της δέσμευσε ομόφωνα όλα τα θεσμικά όργανα του ΚΕΘΕΑ να διαφυλάξουν το αυτοδιοίκητο του Οργανισμού και τη δυνατότητά του να εκλέγει το Διοικητικό του Συμβούλιο από τη βάση. Στο ίδιο πνεύμα ψήφισε επίσης ομόφωνα τον Ορισμό Επιτροπής Υποστήριξης του έργου και των αρχών του ΚΕΘΕΑ, η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους όλων των μερών που συγκροτούν τη Γενική Συνέλευση του ΚΕΘΕΑ.

Στη Γενική Συνέλευση εκπροσωπούνται ισότιμα με δικαίωμα ψήφου τα μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων στη φάση της επανένταξης, οι Σύλλογοι Οικογένειας, η κοινωνία (επίτιμα μέλη ΔΣ) και οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ.

Οι κινητοποιήσεις του ΚΕΘΕΑ συνεχίζονται με μεγάλη συναυλία που διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ στην Πλατεία Συντάγματος την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, στις 18.30΄.